Mit keresel mellettem?

Mit keresel mellettem? Mit csinálsz? Miért jöttél és mit akarsz? Mi értelme van a kapcsolatunknak, ha nem szereted a testem?

Nemrég kaptam egy olvasói levelet. Nem fogom részletezni, hiszen amit leírt azt csak nekem szánta, a lényeget viszont elmondanám, mert talán más is küzd hasonló problémákkal. Az olvasómat egy elég hosszú kapcsolat után azért hagyta el a barátja, mert nem szeretett valamit a testén. Az ismerkedés elején ezt már elmondta, ennek ellenére kialakult a kapcsolat, viszont az együttlétük halálát is ez váltotta ki.

Mi a baj mindezzel? Igazából semmi, hiszen mindenki maga dönti el, hogy kivel akar együtt lenni, bennem viszont felmerült a kérdés, hogy hogyan reagáltam volna hasonló helyzetben.

Egyrészt valószínűleg sosem alakult volna ki köztem és a kritikusom között kapcsolat. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy ki tetszik neki és miért, vagy éppen az, hogy mi az, ami már neki nem vonzó. Nem mindenkinek tetszik a hasam vagy a tokám, sőt sok férfi számára ezek miatt nem leszek sosem az esztétikum csúcsa. Nem is kell, hogy így legyen. De én meg azt nem tudnám elfogadni, ha valaki azzal a szöveggel állna elém, hogy: „Nézd Bogi, okos vagy, kedves vagy és szép, szórakoztat a társaságod és szeretek veled lenni, csak hát ez a fránya toka dolog nem jön be. Nem tudnál vele valamit csinálni?”

„De persze! Várj, azonnal levágom!” Valami hasonló választ tudnék elképzelni a magam részéről.

A szerelem, meg a szeretet nem segélyszolgálat. Nem kell, hogy valaki a hibáimat elviselve, azok ellenére legyen velem! Én se tudnék olyan emberrel lenni, akinek a személyiségét vagy a testi „tökéletlenségét” csúnyának találnám.

Már írtam róla, hogy túlsúlyosan nehéz ismerkedni és bizony van olyan időszak, amikor csak petrezselymet árul az ember, de én úgy vagyok benne, hogy inkább maradjon nálam az „áru” ameddig nem találok megfelelő „vevőt”, mint hogy egy olyan emberre sózzam rá magam, aki csak akciósan, feltételekkel és két nagy sóhajjal vinne magával, hogy aztán otthon azon panaszkodjon, hogy rossz üzletet csinált!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s