Szívdobogtató márkák

Már írtam arról, milyen előnyökkel jár, hogy hazai és nemzetközi szinten is egyre élénkebb plus size közösség alakul ki. Imádom, hogy ezeknek a közösségeknek virtuálisan én is – még itt a világ végén, vidéken is – a tagja lehetek. Azon kívül, hogy rengeteg önbizalmat merítek a közösségből, a másik legnagyobb érdeme a plus size mozgalomnak, hogy egy egészen új világ nyílt meg számomra az öltözködés területén.

Egyre több angol és amerikai bloggert követek, akiknek a stílusa nem csak inspirációt jelent számomra, de ma már az online kereskedelem terjedésével és a cégek nemzetközi kiszállításra való nyitottságával én magam is hordhatom azokat a darabokat, amikért korábban csak a nyálamat csorgathattam, vagy akár a létezésükről sem tudtam. Most pont két ilyen márkát mutatok meg nektek, illetve egy olyan régi nagy kedvencet, amelynek a termékeit eddig csak a turikból szerezhettem be, de most már 10-20 fontért a legújabb darabokat is megvásárolhatom.

Grass Fields

GF1

A Grass Fileds tipikusan egy olyan márka, amiről sosem hallottam volna, ha nem követném a Garner Style bloggerét, aki híresen vállalkozó szellemű, ha az öltözködésről van szó. A Grass Fields ruhái nem mainstream darabok, inkább a szeretlek/utállak kategóriába tartoznak. Vannak, akik hozzám hasonlóan csillogó szemmel nézik ezeket a csodálatos afrikai inspiráció alapján készült ruhakölteményeket, viszont másoknak meg túlzsúfoltak ezek a darabok.

GF2

Egy dolog viszont biztos, a Grass Field környezet és társadalom tudatos márka. A cég fair trade keretében Afrikából szerzi be a ruháikhoz használt csodálatos anyagokat, amiket azután a lehető legnagyobb gonddal készítenek el annak érdekében, hogy a slow fashion elvei szerint hosszú ideig élvezhetők legyenek az elkészült darabok.

ELVI

ELVI1

Az ELVI eddig szintén ismeretlen márka volt a számomra, míg nem egy éjszakai internetes nézelődés során belefutottam a cég csodaszép, különleges mintájú és fazonú ruhakölteményeibe. Az igazat megvallva az ELVI árai először megdöbbentőek voltak nekem, és el is könyveltem, hogy semmit nem foguk tőlük venni, viszont az akciós termékek árai már jóval pénztárca kímélőbbek, 15-20 fontért már be lehet szerezni egy-egy terméket, így nem kizárt, hogy adok egy esélyt az ELVI-nek a jövőben.

ELVI2

Dorothy Perkins

DPmontázs

A végére hagytam az egyik nagy kedvencemet. A Dorothy Perkins egyike volt azoknak a márkáknak, aminek a termékeit meg tudtam venni a turkálókban és amikben végre csinosnak érezhettem magam, mert nem a szokásos mindent eltakaró, idomtalan darabok voltak, amiket itthon divat címén le akartak dugni évekkel ezelőtt a torkunkon. Nemrég jöttem rá, hogy a cég Magyarországra is szállít, és bár ez sem igazán olcsó márka, mégis nagyon jó akciókat lehet kifogni a webshop-on. Éppen most rendeltem két ruhát a márkától, az első montázson látható fekete-fehér és a második montázson található bordó darabokat. A postaköltség összesen 6 font volt a két ruha pedig 24 font, így összességében az gondolom, hogy nem csináltam rossz üzletet.

DP2

Már csak azért is ajánlom nektek a Dorothy Perkins-t, mert roppant széles a márka termék- és méretválasztéka. Az egészen kicsitől a kifejezetten nagy (28-as) méretig mindenki megtalálhatja a neki megfelelő darabokat.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s