Tökéletes smink egy aprócska szettel?

Imádom a kozmetikai termékeket, a szemfestékek pedig különleges helyet foglalnak el a szívemben, hiszen tudom, hogy egy jó szemhéjpúder csodákra képes még azokon a bizonyos „ki sem akarok menni a lakásból” szarkalábban és szem környéki karikákban gazdag napokon is.

Rajongásom addig fajult, hogy egy sminkmestert megszégyenítő készletet halmoztam fel az utóbbi években, és egészen mostanáig azt gondoltam, hogy nekem már nem lehet újat mutatni, ha a szemhéjpúderekről van szó.

Mint kiderült, mégis lehet. A Max Factor Smokey Eye Drama szettje apró mérete ellenére felkerült a legpraktikusabb sminktermékeim listájára.

szem14

A szett négy részből áll. Három kifejezetten a szemhéjon alkalmazandó, egy pedig –a legsötétebb púder – a szemöldök színezésére alkalmas. Ha jól tudom, hazánkban négy árnyalatban kapható a szett, amelyek közül nekem a legvilágosabbat – Opulent Nudes – sikerült kipróbálnom.

szem4

Az első benyomásom a színekkel kapcsolatban abszolút pozitív volt, már csak azért, mert normál esetben is ezek a színek dominálnak a sminkjeimben. A szemöldökporral kapcsolatban volt némi fenntartásom, mivel túl sötétnek ítéltem. Az első próbálkozásnál, amikor jelentős mennyiségű port vittem fel a szemöldökömre, valóban túl sötét, szinte boszorkányos volt a végeredmény, viszont második nekifutásra, amikor már nem nyomtam annyira az ecsetet és csak egy kis mennyiséget oszlattam el finom mozdulatokkal, már elégedett voltam.

A többi púderrel is nagyon jók a tapasztalataim. Jól pigmentáltak, könnyen felvihetőek és rendkívül tartósak.

szemmontázs2

Szerettem volna megmutatni nektek, hogy én milyen sminket készítenék ezzel a szettel, ezért egy tesztlapon lépésenként bemutattam a folyamatot. Először a szemöldököt rajzoltam át a legsötétebb porral, majd a legvilágosabb színnel végigmentem az egész szemhéjon és az alsó szemzugon. Ezután a második legsötétebb púderrel árnyékoltam, ezt pedig a barnás csillogós árnyalattal dolgoztam el. Zárásként az alsó szemhéj utolsó harmadát beszíneztem a sötétebb barna árnyalattal, és egy vékony tusvonalat húztam a szemöldökporral a szempillák tövébe.

A sminket természetesen magamnak is elkészítettem, és bár nem vagyok egy szelfi királynő, viszont nem lennék hiteles, ha nem mutattam volna meg nektek a kész „művet”. 😀

szemmontázs

Végezetül csak annyit, hogy tényleg meleg szívvel tudom ajánlani ezt a terméket, és remélem, hogy egy kicsit sikerült meghoznom a kedveteket a Max Factor Smokey Eye szettjéhez.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s