A barátok 11 típusa

Kisgyerekkorunk óta vannak barátaink. Valahogy ők az emberi élet nélkülözhetetlen részei. Barátok nélkül mit sem érnénk! Kell egy váll, amin kisírhatjuk magunkat, egy bűntárs, akivel együtt megyünk bele a rosszba, egy lelki szemetesláda, akinek bőszen tudunk panaszkodni, vagy egy erkölcsi iránytű, aki néha-néha visszaterel minket a helyes útra. Az életünk különböző szakaszain más-más emberek a barátaink. Furcsa módon ezek a „kiválasztott” emberek jönnek, mennek az életünkben, néha több van belőlük, néha kevesebb, néha fájdalmas tőlük az elválás és hatalmas űrt hagynak maguk után, de az is előfordul, hogy észrevétlenül hagyjuk őket magunk mögött, sőt néha ki kell dobnunk őket az életünkből. Sokféle barátunk lehet, akik mind-mind más szerepet töltenek be az életünkben. Ebben a bejegyzésben 10 olyan barát típust mutatok be nektek, akik rövidebb, hosszabb, vagy akár örökérvényű bérletet szereztek az életemben.

  1. Az ovis

Nem kronologikus sorrendben fogok haladni, de talán annak az embernek érdemes egy külön kategóriát szentelni, akinek először láttam a micsodáját a tipikus „megmutatom az enyémet, ha te megmutatod a tiédet” keretében.

  1. A pletykás

A társaság szócsöve, egy igazi piaci hangosbemondó, minden titkok őrzője és kifecsegője. Remek társaság, hiszen mindig van valami szórakoztató híre, egy dologra kell csupán figyelni, hogy a következő ismerősénél ne én legyek az új hír.

  1. Az ellenségem ellensége

Van, hogy olyan emberrel sodor össze az élet, akivel normál esetben nem barátkoznál, de a közös cél, vagy egy közösen utált személy összekovácsol benneteket.

  1. Az antiszociális

Akik mellett még én is illedelmesnek, kedvesnek és bájosnak tűnök, és akik miatt többször kérek bocsánatot másoktól, mint amennyit egy számítógépes program nélkül összesíteni tudnék. Nem egyszerű esetek, az már biztos, de én imádom az antiszociális embereket, illetve szinte megtiszteltetésnek érzem, amikor egy ilyen zárkózott és társaságutáló ember megnyílik nekem. Plusz, mivel alig beszélnek másokkal, ezért a pletykással ellentétben nekik szinte bármit el lehet mondani.

  1. A versenyző

Aki csak azért is jobb akar lenni, mint te. Teljesen mindegy, hogy miről van, szó mindenből versenyt csinál, legyen az akár tanulás, pasizás, vagy munka kérdése. Ők azok az emberek, akik egy ideig talán motiválóak lehetnek, de egy határt átlépve az életemből is kikerülnek.

  1. A hasonmás

Aki olyan, mint én. Pont olyan! A gondolatai, az elvei, a viselkedése mind-mind azonos. Ritka, hogy két egyforma ember találkozik, az meg még ritkább, hogy barátok lesznek, hiszen amit magadban idegesítőnek találsz, azt a másik tükörként tartja eléd. Ha viszont a szimpátia kerekedik felül, akkor két ilyen ember egymás igazi tanítómestere lehet.

  1. A plátói

Aki nem szeret, vagy akit nem szeretsz. Ugyan nem értek egyet azzal, hogy férfi és nő között nincs barátság, de azt elismerem, hogy az ilyen kapcsolatok bonyolultak lehetnek, mert ott az esély, hogy valamelyik fél egyszer csak többet akar. Ilyenkor pedig, ha nem lesz kapcsolat a dologból, akkor valaki a barátzónában fog kikötni.

  1. A vándor

Ez az ember jön-megy az életedben. Nem lehet kiszámítani, hogy mikor bukkan fel és mikor mondja be az unalmast, mégsem haragszol rá, mert minden megjelenésekor valami újat hoz az életedbe.

  1. A kozmetikus

Vagy a fodrász, vagy a manikűrös. Furcsa kapcsolat ez, ami talán nem nevezhető barátságnak, de nagyon közel áll hozzá. Ők azok az emberek, akik havonta egyszer-kétszer nem csak a tested, hanem a lelked is ápolják. Te pedig cserébe szaftos pletykákkal fizetsz…

10. A rajongó

Nem szerelmes, de rajong érted és csirizként ragad rád. Ember legyen a talpán, aki ezt kezelni tudja, én általában menekülök az ilyen fokú „közelség” elől.

 

11. A legjobb

Mint ahogy az ember szerencsés esetben megtalálja a Nagy Ő-t, úgy ha a csillagok is megfelelően állnak, belefuthat a legjobb barátjába. Persze a szerelemhez hasonlóan itt is vannak vakvágányok, de ha megvan az „igazi”, azt tudni fogod. Az én legjobb barátnőm 6 évvel ezelőtt az egyetem legelső napján, a legelső óránkon ült le mellém és a köztünk lévő majd 100 kilométeres távolság ellenére azóta is elválaszthatatlanok vagyunk.

Ezek voltak az én barát kategóriáim. Ha esetleg kihagytam valamit, vagy eltérő tapasztalataitok vannak, akkor írjátok meg! Kíváncsi vagyok a véleményetekre!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s