Strand para

Avagy mennyit mutassak meg magamból?

Végre itt a jó idő! Az első tavaszi napsugarak szinte mindenki arcára mosolyt csaltak. Aztán elkezdett még inkább emelkedni a hőmérséklet, és ilyenkor az embernek már óhatatlanul eszébe jut a strandolás. Milyen jó lesz majd a hűs vizű medencében megmártózni, fagyit meg jégkását enni, süttetni magunkat a napon… Na igen, ez tényleg jól hangzik. Viszont a sok pozitív gondolat mellett, azért alattomos módon becsúsznak a negatív érzések és félelmek is.

Vannak, akik már hónapok óta a tökéletes bikini testre gyúrnak. De mi van akkor, ha nem sikerült az embernek elérnie a megfelelő strandolós formát, vagy ha igazából nem is készült rá a dologra? Az lenne a megoldás, hogy 2016 nyarán kimarad a fürdőzés, azzal a felkiáltással, hogy 2017-re majd csak összejön a lapos has? Nem hinném! Legalábbis a mostani fejemmel azt gondolom, hogy nem ez a megoldás.

Éveken keresztül vagy nem jártam strandra, vagy ha nagy ritkán sikerült elrángatni, akkor is iszonyatosan frusztrált voltam. A medence partján szégyellősen dobtam le a fürdő kendőm, miközben rettegtem a fürkésző pillantásoktól.

Az előző két nyár már nem így telt. Rájöttem, hogy egyetlen egy embert zavar az, hogy nem bomba testtel parádézok a strandon, ez az egy ember pedig én voltam. Soha senki egy rossz sem szólt még rám a fürdőben. Azért furcsa ez, hiszen itt mutatom meg magam a leginkább nyilvánosan. Mégsem ért atrocitás egyszer sem. Talán azért van ez, mert itt azért valahol mindenki védtelen. Talán nem csak nekem okoz nehézséget felfedni magam, vagy talán mindenki csak jól akarja érezni magát és az, hogy egy vadidegen hogy néz ki csak sokadlagos kérdés lesz. Mindegy is, nem ez a lényeg. A fontos az, hogy erre rájöttem és így már én sem csak a saját fürdőszobámban frissülhetek fel.

A szégyellőségen túl még nagy kérdés szokott az is lenni, hogy mit vegyen fel az ember a strandra. Lassan kezdjük azt a hagyományos berögződést leküzdeni, hogy ha az emberen van egy kis plusz, akkor mindenképpen egy részes fürdőruhát kell felvennie. Egyre nagyobb a választék a tankinikből és a fatkinikből, így nem kell feltétlenül az egyrészes daraboknál leragadni.

Sőt én amondó vagyok, hogy ha valaki elég merész és igazán jó kapcsolata van a testével, akkor néhány plusz kiló miatt a hagyományos bikinikről sem kell lemondania.

Illetve csak azért, mert most éppen a tankinik és fatkinik korszakát éljük, nem kell feltétlenül ezekre a darabokra váltani. Rengeteg csodaszép egyrészes fürdőruhát lehet kapni, amik ugyanolyan divatosak lehetnek, mint a most divatos két részes társaik.

Fontos, hogy olyan darabokat hordjunk, amiben igazán magabiztosak vagyunk! És ne feledjétek a „beach body”-hoz vagyis a tökéletes bikini testhez annyi kell csak, hogy felvegyetek egy nektek tetsző fürdőruhát. A többi nem számít igazán!

0516c88f35dc1549518943784f848b2b690746-wm

(Hogyan legyen jó bikini tested: 1. Vegyél fel egy bikinit. 2. Ne foglalkozz mások véleményével!)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s