Beszéljünk aaaa ….

Nem, nem a hüvelygombáról, de nem is egy prózai téma következik! Ha emlékeztek rá, pár hete írtam egy bejegyzést a „csodálatos össze nem érő combokról”. Ebből a bejegyzésből kiderült, hogy az össze nem érő combok a genetika és a testsúly megfelelő kombinációjánál jellemzőek. Tehát, ha valaki nagyon vékonyka és a medencecsontja széles, akkor nagy eséllyel nem fog összeérni a combja. Ezeknek a hölgyeknek nagy valószínűséggel ismeretlen lehet az a kellemetlen érzés, amit az összedörzsölődő combok okozhatnak. Na, de mi van a többiekkel? Azokkal, akiknek nincs lyuk a combja között? Nem kell ahhoz nagy túlsúllyal rendelkezni, hogy valakinek összeérjen a két combja. Ilyen esetben pedig nagyon gyakori lehet a bőr irritációja. Főleg nyáron, negyven fokban, kis szoknyában. Mit lehet ilyenkor csinálni?

Először is nem kell szégyellni a dolgot. Azért mert valakinek összeér a combja, semmi baj nincs a testével. Ha felkészületlenül mentünk el otthonról és a nap során kialakult a probléma, akkor segítséget kérni ér! Meg lehet kérdezni a munkatársakat, hogy nincs-e náluk hintőpor, vagy ki lehet szaladni a gyógyszertárba, sőt akár haza is lehet menni átöltözni – megértő főnök esetén -, hiszen nincs rosszabb érzés, mikor az ember combja egész nap lángol. Lehet, valakinek ez abszolút triviálisan hangzik, de nem mindenkinek az. Volt olyan ismerősöm, aki egész nap igyekezett nem tudomást venni a problémáról, aztán estére már elviselhetetlen fájdalmai voltak. Szóval figyeljünk magunkra!

Még ennél is fontosabb a felkészültség. Nem kell nyáron sem lemondani a szoknyákról, de azért azt figyelembe kell venni, hogy a nadrág viselésével ellentétben ilyenkor be kell vetni pár trükköt.

Nekem a kedvenc praktikám az, hogy egy rövid kis nadrágot veszek a szoknya alá. Persze csak valami nagyon finom anyagból készült combközépig érő darabról beszélek. Ilyesmit egyébként nem egyszerű beszerezni, ezért én gyakran a már megunt hosszú szárú cicanadrágjaimat alakítom át. Két okból is szeretem ezt a megoldást. Egyrészt esélyt sem adok arra, hogy kipirosodjon a combom, másrészt meg hatalmas szélben sem villantok bugyit. Ennek a kifinomultabb változata a hosszabb szárú alakformáló fehérnemű. Bár ebben az esetben azért azzal számolni kell, hogy a legtöbb ilyen alakformáló kicsit páncélszerű érzetet kelt és egész nap azért nem biztos, hogy kényelmes viseletet jelentenek ezek a darabok.

Azok számára is van megoldás, akik nem szeretnének egy plusz réteget magukra húzni az amúgy is tikkasztó nyári időszakban. A combok kipirosodását az izzadság távol tartásával tudjuk a legjobban elkerülni. Kicsit furcsán hangzik, de a dezodorunkat nem csak a hónaljunk szárazon tartására használhatjuk, akár a combunkat is befújhatjuk ezekkel a készítményekkel. Ennek a megoldásnak az egyetlen hátránya az, hogy ha a szoknyánk vagy a ruhán hozzáért a befújt területhez, akkor a dezodorunk foltot hagyhat a textilen.

Hasonló elven működik a hintőpor is. Talán ez a leghagyományosabb megoldás a kipirosodásra, bár én személy szerint nem szeretem, hiszen nem szívesen húzok magam után egy fehér porfelhőt.

Ezek voltak az én kánikula praktikáim, de biztos vagyok benne, hogy van még legalább tucatnyi ilyen megoldás. Ha esetleg van valami tippetek, akkor osszátok meg velünk!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s