Fétis vagy szerelem

Előre szólok, furcsa téma következik! Ma a túlsúly és a fétisek kapcsolatáról írok nektek. Tapasztalatom ugyan nincs a témában, hiszen még nem sodort össze az élet olyan emberrel, aki valamilyen fétis miatt vonzódott volna hozzám, vagy legalábbis nem tudok róla. Viszont már sokszor botlottam bele a túlsúlyhoz kapcsolódó fétisek témájába akár a neten, akár a tévében, illetve sajnos túl gyakran találkozok azzal az elképzeléssel, hogy aki a duci, túlsúlyos, vagy kövér nőkhöz vonzódik, annak van valamiféle kövér fétise. Ez egy nagy butaság! Ezért is gondoltam, hogy kicsit foglalkozok ezzel a témával.

Különbséget kell tenni az egyéni preferencia és a fétis között. Mindenkinek van egy ideálja, és igen, van, aki például a husi csajokat, vagy a mackós pasikat szereti. Ez nem fétis, csak vonzalom. Sőt olyan is van, hogy valakinek nincs konkrét ideálja, hanem magába az emberbe szeret bele függetlenül a másik súlyától, magasságától, vagy hajszínétől. Ez talán a legszerencsésebb eset, bár elég ritka is. Azért a külsőségek sokat nyomnak a kapcsolatok kialakításának képzeletbeli mérlegén. De azért igenis van ilyen.

Szomorú tény, hogy a túlsúlyhoz sok stigma kapcsolódik. Akinek van egy kis súlyfeleslege, az tudja, hogy miről beszélek. Viszont ezek a stigmák nem csak a plusz kilók hordozóit érintik. Hogy szeret egy férfi egy duci nőt, ha mindez mások szemében ciki? Ha a preferenciája miatt perverznek, vagy valamiféle fétis rabjának tartják?

Mint ahogy ahhoz is nagy lelki erő kell, hogy egy plus size-os ember elfogadja, szeresse és tisztelje magát, úgy ahhoz sem kell kevesebb erő, hogy egy férfi a sok idióta társadalmi elvárás közepette – amiknek a központi eleme az, hogy egy normális pasi egy mások által is csinosnak, vagy legalább átlagosnak titulált nőhöz vonzódhat csak – felvállalja, hogy neki igenis az a 44-46-48-50-52…-es méretű nő kell, aki már nem biztos, hogy belefér a mások által kreált átlagos kategóriába. És ezért nem perverz, fetisiszta, sőt még csak szívességet sem tesz a partnerének. Egyszerűen csak a vonzalmának megfelelően választ partnert.

a8c37065c5321f53e4c81f0ce072f6f7

Határt kell húzni a fétis és a vonzalom között. A fétis egyfajta kóros szexuális vágyat jelent. Az persze megint lehet vita tárgya, hogy van-e probléma a fétisekkel. Rossz ember az, akinek van valamiféle fétise? Szégyellnie kell magát?

Szerintem ez is, mint szinte minden a világon, relatív. Ha az adott fétis nem okoz másoknak kárt, nem vállalt fizikális fájdalmat, vagy lelki torzulást, addig én nem sütném rá az ördög jelét a fétis gyakorlójára.

Van viszont az ártalmas kategória. Ha maradunk a túlsúlyhoz kapcsolódó fétiseknél, akkor tudok is egy nagyon gyakori példát hozni ezzel kapcsolatban. Az egyik legismertebb kövér fétis a „feeding” vagy a „gaining”. Vagyis az etetés, vagy a súly gyarapodásának fétise. Van, aki számára az okoz izgalmi állapot, ha a partnerét etetheti. Viszont itt nem a romantikus közös eprezésre, vagy a szőlőszemek szájba adogatására kell gondolni. Ebben az esetben a masszív zabáláson, meg a súlygyarapodáson van a hangsúly. Ez egy rendkívül káros fétis, hiszen az amúgy is túlsúlyos partner még inkább elhízhat a gyakorlat hatására. Ez a fajta fétis már olyan szinteket öltött, hogy akár a két fél közös fizikai jelenlétére sincs szükség hozzá. Vannak olyan férfiak, akik pénzt küldnek a túlsúlyos nőknek, hogy ételt vegyenek maguknak, aztán webkamerán végignézik, ahogy a másik eszik, meg végig követik a súlygyarapodását.

Movie_Nite_by_kazecat

Aztán van olyan fétis, ahol a felek a súllyal való fullasztásra indulnak be. Tehát a túlsúlyos nő, vagy férfi ráül a partnerére és addig nyomja a másik fél tüdejét, míg annál el nem kezdődik a fulladásos állapot. Illetve olyan fétisről is olvastam pont ehhez a cikkez kapcsolódóan, ahol a vágy középpontjában a hasi súlyfelesleg áll, de ezt jól nevelt lányként inkább nem részletezném és mindenkinek a képzelőerejére bízom a dolgot.

Reklámok

Fétis vagy szerelem” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s