Rövid haj, kerek arc

Szinte az egész eddigi életemben hosszú volt a hajam. Kivéve olyan 6 éves koromban, amikor anyukám kb. 2 mm-esre vágatta a gyűrű göndör tincseimet, mert egyszerűen nem lehetett megfésülni, vagy ha mégis sikerült elkapni, akkor az egész utca hallotta a folyamatot. Hülyén hangzik, de ez igazi traumatikus élmény volt a számomra. Utáltam, hogy én voltam a kis golyófejű lány. Talán ezért ragaszkodtam ezután foggal-körömmel a hosszú hajkoronámhoz. Illetve azért, mert sok-sok évig meg voltam győződve arról, hogy a kerek arcomat csak hosszú hajjal tudom egyensúlyozni.

Aztán kicsit több, mint egy éve valami átkattant az agyamban. Hónapról hónapra egyre rövidebb hajat vágattam magamnak a fodrászommal. Először a vállam alatt ért a hajam, aztán már csak a vállamig, most pedig egy ideje már ott járok, hogy a nyakamat súrolja az egykor derékig érő hajam.

large

Valószínűleg szerencsés időszakban is kezdtem bele a hajvágatásba, mivel akkor lett újra divatos a hosszú bubi, meg a bubi frizura, ami kifejezetten előnyös a kerek archoz, és mivel láttam, hogy milyen jól állnak nekem ezek a fazonok, ezért egyre bátrabb lettem.

tumblr_static_dhg9zrf9b3wc0c0kswoowsc8w

Egyszerűen imádom a hajam. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd zokogás nélkül, őszintén azt tudom mondani, hogy oda vagyok a rövid frizurámért, illetve az is elképzelhetetlen volt a számomra, hogy jobban fog állni egy rövid fazon, mint a hosszú. Pedig így van!

Nekem a rövid haj egyfajta szabadságot testesít meg. Egy korszakot zártam le a hajam levágatásával és egy új, szabadabb időszak kezdetét jelezte a rövid frizurám, meg utat mutatott egy új, tehermentesebb, bevállalósabb, boldogabb Bogi felé.

Itt a tavasz, a megújulás, a változások, az újrakezdések ideje. Ha már egy ideje gondolkoztál rajta, hogy egy rövidebb fazonra váltasz, akkor vágj bele! A kerek archoz igenis illenek a rövidebb frizurák is. Persze oda kell figyelni arra, hogy előnyös fazont vágasson az ember. Érdemes elől hosszabb tincseket hagyni, és kicsit oldalt elválasztani a hajat, hiszen így a rövid frizura is optikailag nyújtja az arcunkat.

Mutatok pár előnyös és vagány frizurát:

montázs

Remélem, meghoztam a kedveteket egy kis változáshoz!

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s