Mit kezdjen egy plus size-os nő a társkereső oldalakkal?

Ismerkedni nem könnyű. Szomorú, de igaz, hogy ahogy öregszik az ember, úgy szűkül be a kis horgásztó, ahonnan meríthet. Vannak olyan szerencsés emberek, akik még az iskolás, vagy egyetemi éveik alatt kifogják a saját kis aranyhalukat, de akadnak olyanok is, akiknek csak döglött vagy iszapos ízű, ehetetlen halacskák jutnak. Sőt az is előfordulhat, hogy az előbb említett aranyhalakból elviselhetetlen piranhák lesznek, akik az ember lelkét rágják le a húsa helyett.

Ilyenkor jön a párváltás, meg az újrakezdés, ami ha pozitív szemlélettel nézzük, akkor egy tök jó dolog, de azért valljuk be, hogy nem feltétlenül egyszerű újra kimenni a „húspiacra”, vagy stílszerűen mondhatjuk úgy is, hogy a „halkereskedésbe”.

Az, hogy kinek mennyire egyszerű, vagy éppen nehéz az ismerkedés, abszolút személyiség függő és nem feltétlenül az befolyásolja a dolgot, hogy milyen az ember testalkata. Van nem is egy olyan jócskán plus size-os ismerősöm, aki falja az életet és ezzel együtt a pasikat is, viszont például néhány nádszál vékony barátnőmnek komoly gondot okoz az ismerkedés.

Mégis azt gondolom, hogy talán plus size-osként nehezebb ismerkedni, mert több gát lehet az emberben, főleg, ha olyan területekre merészkedünk, mint az internetes társkereső oldalak. Őszintén szólva eddig nagyon ellene voltam a randi oldalaknak, vagy ha nem is feltétlenül elleneztem őket, de valamiféle gőgős megvetést éreztem velük kapcsolatban. Mert igenis nekem ez már a húspiac. Viszont van az az élethelyzet, amikor ezek az oldalak racionális választásnak bizonyulhatnak.

Nem mindenki szeret szórakozóhelyeken ismerkedni. Persze mindenhol kialakulhatnak egész életre szóló szerelmek, de mégis egy bár, vagy egy éjszakai klub nem feltétlenül az a vadászterep, ahol hosszú távú társat keres az ember. Lehet még baráti körön belül, munkahelyen, buszmegállóban, tüntetésen, templomban, esküvőn vagy akár halotti toron is ismerkedni. A lehetőségek tárháza végtelen, viszont ezek a szituációk általában a véletlen művei és nincs rá garancia, hogy egyszer megtörténnek.

Nem mindenki szereti magát a véletlenre bízni és várni a nagy csodát, vagy legalább azt, hogy majd csak történik valami. Na, ilyenkor jöhetnek szóba a társkereső oldalak. Viszont ide beregisztrálni nem egyszerű, legalábbis lelkileg nem feltétlenül az. Az ember egy csomó idegen értékítéletére bízza magát. Olyankor pedig, amikor amúgy sem 100%-os az önbizalma valakinek, ez kifejezetten nehéz feladat lehet.

Szeretem azt, amikor a kereslet és a kínálat összhangban van. Nem regisztrálnék például a Tinderre, mert nem vágyom rá, hogy 20 éves fiúcskák szájhúzgálva x-eljék ki profilomat azzal a felkiáltással, hogy jajj megint itt egy dagi.  Túlsúlyos nőként szeretném, ha olyan férfiakkal tudnék megismerkedni, akik kifejezetten teltebb nőket keresnek. És az arány nem 100 az 1-hez lenne. És nem a fetisiszták, vagy azok találnának meg, akik úgy gondolják, hogy túlsúlyos nőként nekem minden mindegy, csak legyen valaki. Nem, nem mindegy!

Külföldön erre a problémára már régen megtalálták a megoldást. Rengeteg telt nőkre, mackós férfiakra és az őket preferálókra szakosodott társkereső oldal van. Ezeken a társkeresőkön az ember már biztos(abb) lehet benne, hogy az a bizonyos kereslet és kínálat kiegyenlítettebb.

Na, de mire megyünk ezzel innen Magyarországról? Elmondok egy személyes példát. Egyetlen egyszer regisztráltam be társkereső oldalra, ez pedig egy nemzetközi plusz size-os oldal volt. Éppen rossz időszakomat éltem, egy nagy csalódáson voltam túl, vagyis próbáltam túllenni. Nem is tudom, hogy miért regisztráltam, vagy, hogy mit vártam. Az biztos, hogy nem szerelmet kerestem, inkább csak megerősítést akartam, hogy igenis van, aki szerint vonzó vagyok. Ezt pedig megkaptam ezen az oldalon. Körülbelül egy hétig volt fenn a profilom a társkeresőn. Ez alatt rengeteg levelet, meg szívecskét kaptam, ami segített kimászni az akkori önértékelési gödrömből. Aztán megszüntettem a profilomat, mert amit akartam, megkaptam, és rájöttem, hogy akkor még nem érett meg a helyzet számomra a társkeresésre. Ráadásul még mindig hiszek benne, hogy a legjobb a személyes ismerkedés.

Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ezek a nemzetközi társkereső oldalak jó lehetőséget biztosítanak az ismerkedésre. Sose lehet tudni, hogy hol fut bele az ember lánya a nagy Ő-be. Ráadásul nem lehetetlen, hogy ezeken az oldalakon magyar társkeresőkre akad az, aki veszi a bátorságot és beregisztrál.

Szóval ismerkedésre fel! Ha esetleg felkeltettem az érdeklődéseteket az ilyen jellegű társkeresők iránt, akkor nézzétek meg ezt a cikket, ahol 10 különböző oldallal ismerkedhettek meg.

Reklámok

Mit kezdjen egy plus size-os nő a társkereső oldalakkal?” bejegyzéshez ozzászólás

    1. Köszönöm! 😀 Örülök,ha kicsit jobb kedvre tudtalak deríteni,illetve még inkább, ha valamit tudtam adni a blogommal. Tényleg nem vagy egyedül -abszolút nem – csak valahogy olyan nehéz ezekről a dolgokról beszélni/írni így kevesen is teszik meg. De szerintem azért mégis egyre többen vállalják bátran magukat. Nagyon tudom ajánlani a Plus Size magazint is,ott is sok hasonló cikket olvashatsz – többek között tőlem 😀 😀 – meg ott már lassan tényleg valamiféle közösség formálódik 🙂

      Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s