Hova tegyem a lányokat? Fehérnemű frász a köbön.

Nálunk családi örökség a nagy cickó. Kicsit olyan érzésem van, mintha valamelyik ősöm annak idején kétszer állt volna sorba mellekért, amikor azok kiosztásra kerültek a nagy mennyei elosztóban. Én meg erre még jól ráerősítettem a túlsúlyommal.

Nem ritka, hogy a plus size-os nőknek az átlagosnál nagyobb a kebel mérete. Ez egyrészt egy tök jó dolog, hiszen a szép mellek nagyon vonzóak lehetnek. Egy kellemes dekoltázst jól ki lehet hangsúlyozni és akár a kevésbé dekoratív adottságokat is lehet vele ellensúlyozni. Viszont néha elég komoly nyűg az, ha az embernek nagyok a „lányai”.

Szerintem nem kell bemutatnom a hátfájást, a dupla cicit, amit a túl szoros melltartó okoz, az oldalt bevágó és elszorító melltartót, valamint azt, hogy néha a cicifix olyan lehet, mint egy páncél. Arról nem is beszélve, hogy igazán nagy mellméreteknél a melltartó vásárlás sem egyszerű móka. Nem csak azért, mert a boltban mondjuk a kinézett csipke csoda melltartó csak 80 C méretig érhető el. Ezt még könnyen meg lehetne emészteni. A baj ott kezdődik, amikor a D vagy E kosarakból – főleg, ha mindez mondjuk 95 vagy 100 E – csak szórványosan van eladó modell, vagy egyáltalán nincs. Pedig kellene, hogy legyen, hiszen sok mindenkinek szüksége lenne ezekre a nagyobb méretű darabokra.

Azért szerencsére nem teljesen reménytelen a helyzet. Így nem kell ilyen módszerekhez folyamodnunk:

gallery-1455649779-53-18027-img-33631-1454629546

(Kim Kardashian nagy port kavart ragasztó szalag „melltartója”)

Ennél mindenképpen vannak jobb és nem utolsó sorban kényelmesebb megoldások. Ezek közül szeretnék nektek párat bemutatni.

Nagyon kedvelem a Lemilát. Egyre több fehérnemű üzletben érhetőek el a márka termékei, ugyanakkor a cég weboldalán online vásárlásra is van lehetőség. Általában nem vagyok elragadtatva a próba nélküli vásárlástól, de a Lemilával még sosem vallottam kudarcot ezen a területen, így mindenkinek jó szívvel ajánlom, hogy rendeljen bátran a cég webshopjából.

Nagy kedvenceim még a Dorina melltartók, amiket többek között a Triumph üzleteiben is meg lehet vásárolni. Ugyan elég borsos az áruk, de rendkívül tartósak, és igazán kényelmesek is, így azt gondolom, hogy érdemes beruházni pár darabra. Az árral egyébként az outlet üzletekben lehet kicsit csalni. Vidéki lányként hozzám legközelebb a polgári M3 Outlet van, de az ország más pontjain is vannak ilyen üzletek, ahol nagy eséllyel találhattok kedvezményes árú Dorina cicifixeket.

Végül, de nem utolsó sorban pedig még a Tesco-t tudom ajánlani. Az itt megvásárolható melltartók árfekvése kifejezetten kedvező, széles a választék és nincs az embernek olyan érzése, hogy lemarad valamiről, mert ami meg van kis méretben, az nagy méretben is kapható a legtöbb esetben.

Most, hogy a hol-ról beszéltem, kicsit áttérnék a hogyan-ra is. Szomorú tény, hogy nagyobb mellméret, vagy plus size-os testalkat esetén nem minden melltartó áll jól és lesz kényelmes az embernek. Nekem leginkább a vastagabb pántú és vastagabb hátrésszel rendelkező melltartók váltak be, mert ezek garantáltan nem vágnak be sehol és jó tartást adnak, ami azért valljuk be, nem egy hátrányos dolog. Emellett az utóbbi években arra is rájöttem, hogy nem mindig kell szivacsos melltartót hordanom. Általában ezeket a darabokat preferálom, de esélyt adtam a sima merevítős melltartóknak is, és kellemesen csalódtam bennük. Egyrészt nem tűnik olyan nagynak a mellem bennük, másrészt néha kifejezetten kényelmesebbek, mint a tömör szivacsos társaik.

Ugyan már nem tartozik szorosan a melltartó témához, de ha a fehér neműkről beszélünk, akkor még a harisnyákat is behoznám a képbe. Nektek szokott problémát okozni a harisnya vásárlás? Nekem igen! Sőt régebben ez egy igazi rémálom kategória volt a számomra. Egy kisvárosban nőttem fel, ahol sokszor egy-egy fontos esemény előtt úgy szaladgáltam, mint pók a falon, ha harisnyára volt szükségem. Gyakran szembesültem azzal, hogy a jó minőségű harisnyákból csak egyes, kettes vagy hármas méret volt, ne adj isten nagy ritkán négyes, de az már ünnepnapnak számított. Így általában be kellett érnem a silány minőségű egyszer használatos darabokkal.

Most viszont úgy érzem, hogy egyre több lehetőségem van. Nagyon szeretem a C&A harisnyáit, amik ráadásul nem csak testszínű, vagy fekete színben érhetőek el, ami egy plusz előny.

Még ezeknél is jobban kedvelem a H&M harisnyáit. Csak nemrég fedeztem fel, hogy a H&M forgalmaz nagyobb méretű harisnyákat is, és kellemes meglepetésként ért a dolog, főleg azután, hogy ki is próbáltam őket. Szuper kényelmesek, szép intenzív a színük – én feketét vettem – és úgy gondolom, hogy nagyon tartósak lesznek.

A legjobb pedig, hogy most már a színes, kreatív harisnyák sem csak álom szinten mozognak a nagyobb csajok életében. Ugyan még nem rendeltem sem a Virivee, sem a Crazylara oldaláról, így a termékek tartósságáról nem tudok nyilatkozni, mégis szeretném nektek ajánlani ezt a két webshopot, mert biztos vagyok benne, hogy ilyen szuper harisnyákat máshol nem lehet kapni.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s