A boldogság nyomában 3. rész

Amikor el kell engedni…

Akik nyomon követték a cikksorozatom előző két részét, azok tudják, hogy mostanában nagy változások zajlottak le az életemben. Munkát váltottam – nem is egyszer -, elköltöztem Debrecenből és életemben először önálló, lakótárs mentes életmódra kezdtem el berendezkedni. Ezek nagy változások és magukban hordozzák egy szuper új élet lehetőségét.

Na, de mi van akkor, ha az ember a múltban ragad, és nem tudja kiélvezni a változással járó előnyöket? Nem nehéz kitalálni, hogy ez elég nagy szívás. Gondolom, az előző pár sorból arra is rájöttetek, hogy én is beleestem ebbe a hibába.

Igen, bűnös vagyok. Elvesztem a sok „mi lett volna, ha” tengerében, ahonnan a hajamnál fogva kellett kirángatnom magam. A „vajon”-ok meg a „mi lett volna, ha” kezdetű mondatok nem vezetnek sehova. Mi lett volna, ha nem az A, hanem a B utat választottam volna? Nem tudom! Megmenthettem volna néhány emberi kapcsolatomat? Lehet… Boldogabb lennék? Nem hiszem!

A legfontosabb kérdés, aminek van is értelme, az az, hogy most boldog tudok-e lenni. Ha erre pedig az a válasz, hogy igen, vagy legalábbis van rá lehetőség, akkor szükség volt a változásra és el kell fogadni a vele járó esetleges kellemetlen melléktermékeket.

Mert azok persze vannak. De ez az élet rendje. Néha kell az elengedés. El kell engedni a ki nem bontakozott lehetőségeket, a vajon-okat, a régmúlt szép emlékeit és azt a rengeteg sebet, amik a szép emlékek között sokszor észrevétlenül somfordáltak be az életembe, de aztán ha már ott voltak, nagyot szóltak.

Nem felejteni kell, csak elengedni. Minden, amit az életem eddigi részében kaptam, velem marad, csak éppen már nem fogok ezekben az emlékekben élni, olyan sebeket nyaldosni, amik már régen begyógyultak volna, ha nem piszkálnám őket folyamatosan, és olyan „mi lett volna, ha” kezdetű mondatokat kreálni, amikre a választ már akkor sem tudom meg, ha megfeszülök.

Szóval most elengedek, hogy legyen hely az új dolgok befogadására. Talán egy kicsit kevesebb teherrel könnyebben utolérem a boldogságot!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s