Azok a csodálatos össze nem érő combok

A modern világ csemetéjeként élek-halok a közösségi oldalakért. Nem csak szórakozásra, vagy kapcsolattartásra használom ezeket a felületeket, hanem sokszor a munkámhoz kapcsolódóan is, így hálás vagyok azért, hogy rendelkezésemre állnak ezek az eszközök. Ugyanez a helyzet a sajtótermékekkel. Nem lenne teljes az életem nélkülük, vagy legalábbis most 26 éves fejjel ezt gondolom.

Viszont nem hagyhatom szó nélkül a médiának és a közösségi oldalaknak a negatív hatását sem. Nem csak szép, értelmes, vagy lélekemelő dolgok ömlenek felénk ezekről a felületekről. Sokszor egy-egy buta gondolat az interneten lavinát indít el, értelmetlen eszméket kezdünk el követni, és csak kevesek által megugorható irreális mércéket állítunk fel. Erre jó példa az A4-es papír kihívás, aminek az a lényege, hogy egy fotóval kell bizonyítani, hogy az adott illető dereka elfér egy A4-es papír mögött.

hülyeség

A másik ehhez nagyon hasonló dolog az össze nem érő comb kérdése. Mostanában nagyon felkapott téma lett a médiában és a közösségi oldalakon az úgynevezett „thight gap”. Egyfajta szépségideállá és elvárássá vált az, hogy az „igazán jó nőknek” egy nagyobb szakadék tátongjon a két lába között.

Aztán jött egy új márka, aki úgy tűnt, hogy pénzt akar csinálni ebből az irreális és kirekesztő trendből. Megjelentek a „comb közötti ékszerek”.

Mutatom:

comb1 comb2 comb3

Ha most arra gondoltok, hogy ez egy hatalmas hülyeség, akkor igazatok van! Ki akarná, hogy egy apró aranyhinta, vagy egy karika lötyögjön a vaginája alatt?

12480770_990960280958295_856725661_n

A „comb közötti ékszerek” hatalmas port kavartak a médiában az utóbbi pár napban. Felháborodott nők akarták az ékszerek tervezőjének a fejét venni. Viszont, mint kiderült erre semmi okuk nem volt. Ezek az ékszerek valójában nem megvásárolhatóak. A tervezőjük létrehozott egy hamis webshop-ot, ahol a nőkkel szembeni irreális elvárásokra akarta felhívni a figyelmet.

thigh-gap-jewelry-2

(A TGAP ékszer egy képzeletbeli cég, amit azért hoztunk létre, hogy kommunikációt generáljunk a nőkkel szembeni irreális testképpel kapcsolatban.)

Ha valaki „thight gap” ékszert akar venni, akkor egy igazi oktató jellegű élményben lesz része.

gallery-1458928483-media

(A tömegmédia az egyik legerősebb közvetítője a testkép ideáloknak. 10-ből 8 nő úgy gondolja, hogy nincs rendben a teste a média által közvetített kép miatt.)

És végül a kegyelemdöfés…

Screen-Shot-2016-03-28-at-6.47.17-PM

(A csontjaid felépítése határozza meg, hogy lehet-e lyuk a combjaid között. Mindez a medenceöved alakján és a csípőcsontod közötti távolság határozza meg. A legtöbb nőnek keskeny a csípője, így még akkor is esélytelen, hogy nagy távolság legyen a combjaik között, ha csak minimális zsír van a lábukon. )

Bízom benne, hogy csak kevesen próbáltak ilyen ékszert venni magunknak. Nem csak azért, mert ennél nagyobb hülyeséget még életemben nem láttam, hanem azért is, mert a szépségnek nem egy A4-es papírlap, vagy egy combfityegő a mércéje.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s