Élet a magassarkú cipőkön túl

Marilyn Monroe egyszer ezt mondta: „Nem tudom, hogy ki találta fel a magassarkú cipőket, de minden nő hálával tartozik neki.”
high_heels
Ezzel a mondattal lehet egyetérteni is, meg gúnyosan kacagni rajta, vagy éppen felháborodottan öklöt rázni a hallatára. Az összes reakció érthető, és bár nem vagyok bipoláris, mégis valahogy mindegyikkel egyet tudok érteni egy kicsit.

Egyfajta „szeretlek- utállak” kapcsolat fűz a magassarkú cipőkhöz. Van belőlük egy halom a szekrényemben, hangsúlyozom, hogy a szekrényemben. Szerintem ennél többet nem is kell mondanom.
Vannak olyan nők, akik a hét minden napján, egész nap képesek magassarkúban menetelni, rohangálni, órákat ácsorogni stb.

Én sosem voltam ilyen szerzet. Pár órát töltök egy magasabb sarkú cipőben, és máris az válik az életem első számú prioritásává, hogy hazaérve egy csatakiáltás kíséretében lerángassam a változatos helyeken szorongató kínzóeszközöm.

Azzal, hogy a testem lázad a magassarkú cipőkkel szemben egy a baj, mégpedig az, hogy hiú vagyok, és még ráadásul cipőmániás is. Tudom, hogy a magassarkú – mérettől függetlenül – minden lábbal meg popsival csodákat tesz, meg úgy egyáltalán rendívül nőies dolog, viszont egy kínlódástól enyhén eltorzult arc, meg esetenként egy frissen született bocira emlékeztető mozgáskultúra a nőiesség szöges ellentéte, így egy ideje már szó szerint a realitás talaján mozgok, ha cipővásárlásra kerül a sor.


Ugyan ezzel a csinosabb vádlinak általában búcsút kell, hogy intsek, viszont csak azért, mert nem pompázok 10 centis cipőkölteményekben, még nem azt jelenti, hogy nem lehetek divatos, vagy, hogy nincsenek bizonyos kiskapuk, amiket ne tudnék kihasználni.

Először is nézzük a kiskapukat. A cikk címe ugyan az, hogy élet a magassarkún túl, de azért ezt nem kell szó szerint venni. Vannak igenis kényelmes(ebb) magassarú cipők. A tűsarkú tünemények nálam szóba sem jöhetnek, hiszen, mint ahogy az épületeknek is stabil alap kell, én se bíznám a súlyom megtartását 2 fogpiszkálóra. Szerencsére viszont ezen a télen a vastagabb sarkú, strapabíró cipők divatosak voltak. Be is szereztem egy két darabot, és elmondhatom, hogy boci effektus, meg nyafogás nélkül tudtam őket viselni.

cipők
A másik lehetőség az EEE fit cipők használata. Nálunk még annyira nem elterjedtek ezek a vastagabb lábfejre kifejlesztett darabok, de például a Tesco-ban régebben már – szerintem kísérleti jelleggel – elkezdtek néhány ilyen lábbelit is értékesíteni. Jelenleg leginkább online lehet hozzájutni ezekhez a cipőkhöz. Tudom ajánlani az Evans oldalát, mert ott viszonylag nagy választékban, és barátságos áron kaphatóak EEE fit cipők. Ha pedig valaki kicsit többet is hajlandó rászánni egy cipőre, vagy csizmára, akkor érdemes szétnéznie a Ted and Muffy oldalán. Ugyan véleményem szerint a márka árai már a visítós kategóriába tartoznak, mégis úgy gondolom, hogy talán egyszer-egyszer az életben megéri beruházni egy ilyen drágább darabba. Számomra mindig komoly problémát jelentett a hosszú szárú csizma vásárlás, mivel elég vastag a vádlim. Ebben mondjuk a genetika is benne van, mert nálunk az izmos, vastagabb vádli családi örökség, viszont szerintem túlsúlyos nőként nem vagyok egyedül azzal a problémával, hogy nem találok egy normális csizmát, ami nem csak a bokámig ér. Erre a problémára ad megoldást a Ted and Muffy, ugyanis a márka nem csak vastagabb lábfejre, hanem vastagabb vádlikra kifejlesztett csizmákat is árul. Az is igaz, hogy most a csizmák egy időre elvesztették az aktualitásukat, de érdemes lehet ezt az információt elraktározni későbbre, addig is pedig érdemes szétnézni a márka tavaszi cipő kínálatában is.

A telitalpúkat és a flatform-okat (vastag talpú cipőket) szerintem senkinek sem kell bemutatnom. Mostanában talán a telitalpúak háttérbe szorultak a divat szempontjából, de azért nem érdemes róluk teljesen megfeledkezni, mert nagyon kényelmes viseletet jelentenek, és ráadásul ugyanúgy formálják az ember alakját, mint egy hagyományos magassarkú cipő. Ha csak pár extra centit akarunk hozzáadni a magasságunkhoz, akkor a vastagtalpú cipők is tökéletes választást jelenthetnek, ráadásul most még nagyon divatosak is ezek a darabok.

cipő1

A kiskapukról ennyit. Nem is biztos, hogy mindig szükség van rájuk. A lapos talpú cipők is lehetnek divatosak, elegánsak, sőt szexik is. Lapos talpú cipőben is lehet valaki bomba nő, minden a megfelelő ruha és cipőválasztáson múlik.

ciő3

A lapossarkúk csimborasszója pedig nem a balerina cipő. Annyi lehetőség, és annyi fazon van már a piacon, hogy igazából ma már kompromisszum menetesen lehet a föld közelében járni.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s