Azért vannak a jó barátok, hogy pofán köpjenek egy fél liter kólával

Ez a bejegyzés egy nagyon személyes élményemről szól, mégpedig egy nemrég lezajlott vitámról. Van egy nagyon jó barátom, akivel három éve olyanok vagyunk, mint a görcsikrek. Ha a barátomnak rossza a kedve, akkor teljesen mindegy, hogy hol vagyok, és mit csinálok, nekem is rossz kedvem lesz, érzem, ha valami rossz dolog történt vele, és ez fordítva is igaz. Kiment a bokám, és a barátom is bicegett, kihúzták a fogam és ugyan ő még csak Magyarországon sem volt, de mégis az egész napot lázasan, foggyulladással töltötte. Szóval mondhatjuk, hogy elég szoros a kapcsolatunk.

Na persze nem minden szép, és jó a kapcsolatunkban. Három éve egyfolytában csatározunk, uralkodunk egymáson, és játszmázunk. Mert mind a ketten kurva okosak vagyunk, és milyen dolog már az, hogy nem tudunk fogást találni egymáson… Tehát ez egy keserédes barátság. Voltunk már nagyon mélyen egymás miatt, de sokat tanultunk egymástól, és rengeteg életre szóló élményt szereztünk.

Egy dolog pedig mindig biztos volt az elmúlt három évben, mégpedig az, hogy minden játszma, és puffogás ellenére nagyon tiszteltük egymást. Sosem kiabáltunk egymásra, ha komolyan veszekedtünk, és soha, de tényleg soha nem mondtunk egymásnak csúnya dolgokat még indulatból sem. Mi ennél sokkal kifinomultabban vívtuk meg a csatáinkat egészen mostanáig.

Nagy változások jöttek az életünkben, és bár továbbra is tartjuk a kapcsolatot, viszont szakmai tekintetben külön váltak az útjaink. Ezt pedig nagyon nehéz megemészteni, főleg, mivel úgy terveztük, hogy együtt hódítjuk meg a világot, és építünk marketinges birodalmat magunknak. Az élet viszont közbeszólt, így most mindenki megy a saját útján. Ezzel pedig nincs is semmi baj, csak éppen megemészteni nehéz a dolgot.

Elmentünk egy búcsú iszogatásra, és természetesen sikeresen össze is vesztünk. Nekünk ez amúgy sem megy nehezen, de tekintve, hogy ott volt az elválás alapfeszültsége, így szinte már előre biztos voltam benne, hogy nem lesz problémamentes az este.

A vitánk eredményeként egy igazi szappanoperába illő jelenetet adtunk elő a taxisoknak, majd egy hosszabb kiabálás után úgy döntöttünk, hogy az idegrendszerünk egy kis Mekis kajával fogjuk nyugtatni, így beszálltunk az egyik „nézőnkhöz”, és meg sem álltunk a Füredi útig. Persze én végig bömböltem az utat, így a veszekedés is tovább húzódott a Meki parkolójában. Itt már nyoma sem volt a szokásos intelligens vitának, paraszt üzemmódban válogatott káromkodásokat vágtunk egymás fejéhez. Közben kikértük a kaját a McDirve-ban. A kiszolgáló hölgy elkövette azt a hibát, hogy a burgerek elkészülte előtt kiadta nekünk a kólánkat. Aztán mondtam valamit, ami nem tetszett a barátomnak, és már csak azt vettem észre, hogy úszom a kólában, ugyanis én le lettem köpve. Nem is kicsit!

Először csak nézegettem magam körül, mint egy értetlen pincsi kutya, hiszen erre álmomban sem számítottam volna, de hamar szintet léptem én is, és már indult is az első kóla adag a magával nagyon elégedett barátom felé. Sosem céloztam valami jól, így a kóla jelentős része a kiadó üvegablakon végezte, de a második próbálkozás már telibe talált.
És ezzel el is múlt a feszültség jelentős része. Nevetgélve tisztítottuk meg a kólában úszó üvegablakot, jól bekajáltunk, majd rossz érzések nélkül hazamentünk.

El lehet így rendezni egy vitát? Eddig azt mondtam volna, hogy nem, de most már nem vagyok benne olyan biztos. Nem gondolom, hogy a konfliktuskezelés ezen módja mindig célravezető lehet, de ha két ember ilyen sokáig finomkodik egymással, akkor óhatatlanul kialakulnak olyan feszültségek kettőjük között, amit egy szofisztikált hangvételű beszélgetés már nem old meg, és ilyenkor működhet a kajacsata, vagy a kólával köpködés. Nem felnőttes dolog az biztos, és még akár szégyellhetném is magam azért, mert én örömömet leltem ebben az egészben, de nem teszem. Jól esett parasztnak lenni, ösztönből cselekedni, és elfelejteni a játszmákat akár csak egy rövid időre is.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s