EzoTerike

Az ezotériával kapcsolatban mindig is kettős érzéseim voltak. Sokáig a hit és az elfogadás vívott bennem a szkepticizmussal szemben. Ma már kevésbé vagyok szkeptikus, de azért 100%-osan nyitottnak sem mondanám magam.

Alapvetően a családom is nagyon megosztott a témával kapcsolatban. Az anyukám az utóbbi években nagyon ellene van minden természetfölötti dolognak, míg például a keresztanyám parapszichológiát tanul, profin rak kártyát, és olyan pontos megérzései vannak, amik sokszor már-már félelmetesek.

Igazából én megértem mind a két oldalt. Nem szabad az ezoterikus dolgoknak túlságosan nagy jelentőséget tulajdonítani, hiszen ha csak ez irányítja az életünket, meg mindig a kártyákban látott boldogságot várjuk, akkor hosszú távon pofára eshetünk. Viszont nem szabad teljesen elzárkózni sem ezektől a dolgoktól, mert valós segítséget is kaphatunk az ezotéria által.

Az ezoterikus dolgoknak elég rossz megítélése van társadalmi szinten. Miért van ez? Szerintem azért, mert sokszor valahogy összemossuk a kétségbeesést az ezotériával. Sokan valóban akkor fordulnak ilyen megoldásokhoz, ha azt érzik, hogy elvesztették a kontrollt, ha kilátástalan a helyzetük, és ha egyszerűen nem tudják még minimális szinten sem elképzelni, hogy mi lesz velük a jövőben. Sokan pedig ebből üzletet csinálnak. Rengeteg sarlatán, meg csaló van, akik vagy azt mondják, amit az ember hallani szeretne, vagy még mélyebbre süllyednek és rontás levételekkel, meg hasonló dolgokkal vagyonokat szednek ki azokból az emberekből, akiknek egyébként tényleg a legnagyobb szüksége van a segítségre.

Én is beleestem már abba a hibába, hogy egy rosszabb időszakomban a kártyában kerestem a megoldást. Ciki vagy sem, de napi szinten kiraktam a különböző online jósdák kártyáit, majd végül el is mentem egy jósnőhöz. Járhattam volna rosszul is, kihasználhatta volna a jósnő a rossz lelki állapotomat, de nem így volt. Megmondta a „frankót”, aminek egyébként egy év alatt kb. a 90%-a bejött, és a továbbiakban nem akart lehúzni.

Adott egy-két tanácsot is a hölgy, amiket aztán elkezdtem alkalmazni az életemben. Aztán jött még egy-két hasonló jellegű impulzus. Voltam egy kronobiológiai elemzésen, ahol nagyon sok minden kiderült róla, ráadásul az elemzést egy életmód tanácsadó végezte, akivel sikerült egy igazán tartalmas beszélgetésbe bonyolódnom. Végül pedig egy egyetemi program keretében voltam egy szintén ezotériával is foglalkozó grafológus hölgynél, aki megint csak olyan dolgokat mondott nekem, amik közelebb vittek a változáshoz.

Valahogy innen, meg még néhány nagyobb törés után kezdődött az életem eddigi legkiegyensúlyozottabb időszaka. Nem attól lett jobb az életem, hogy valaki elmondta a tarot kártya alapján, hogy mi fog velem történni, vagy, hogy valaki rávilágított a hibáimra. Nem! Attól lettem boldog, hogy a hallottak hatással voltak rám, és hajlandó voltam változtatni.

És mi a helyzet most az ezotériával? Hát nem mondom, hogy túl aktívan, de jelen van az életemben. Ha időről időre találkozok a keresztanyámmal, akkor mindig ráveszem egy kirakásra, illetve a lakótársammal mindketten vettünk egy-egy csomag tarot kártyát, meg egy kirakási útmutatókat tartalmazó könyvet, és néha jósolunk egymásnak. Ezeket általában egyébként nagyon vicces jelenetek, mindketten úgy lapozgatjuk a tarot könyvünket, mint egy külföldön eltévedt turista az útikalauzt. Aztán ha jót rakunk ki egymásnak, akkor nagyon örülünk, ha meg nem, akkor megállapítjuk, hogy ehhez mi kevesek vagyunk, és egy időre el is felejtjük a dolgot.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s