Életem meghatározó mondatai

Minden embernek vannak meghatározó mondatai az életében. Lehetnek ezek olyan mondtatok, amik a saját szánkból hangzanak el, vagy éppen más mondja nekünk. Lehetnek pozitív, vagy negatív mondtatok. Olyan dolgok, amiket szégyellünk, amiket már ezer éve megbántunk, vagy amiknek a hatására méterekkel a föld felett jártunk. Egy dolog viszont biztos, hogy az ilyen meghatározó mondatokat sosem felejti el az ember.

Az én meghatározó mondataim nem egy-egy vitából, vagy boldog pillanatból fakadnak. Persze ilyenek is akadnak szép számmal, de most inkább azokról a mondatokról mesélnék nektek egy kicsit, amik pozitív irányba formálták a személetem, és így segítenek abban, hogy boldogabb legyek.

Legyél már türelmesebb magaddal!

A türelem nagy erény, irigyelem is azokat az embereket, akiknek a természetükből adódóan sok türelmük van. Én sosem voltam igazán türelmes, magammal meg aztán pláne nem. Iszonyatosan maximalista vagyok, hatalmasak az elvásásaim, néha az az érzésem, hogy végighajszolom magam az egész életemen. És hát őszintén szólva ez nem túl egészséges. Olyan sok szempontból nehezítettem már meg az életem a saját türelmetlenségemmel. Szóval egy ideje próbálom levetkőzni ezt a rossz szokásom. Ez persze nem azt jelenti, hogy nincsenek elvárásaim magammal szemben. Vannak, sőt még mindig nagyon magasak, de szépen lassan azt is elfogadom, hogy bizonyos dolgokhoz idő kell. Például a konditeremben érezhetném magam szarul, mert én nem tudok annyit futni, vagy akkora súlyokat emelni, mint egy-egy másik nő, de ha ilyen hülye összehasonlításokba kezdek, akkor mostanában adok magamnak egy mentális taslit, és elmondom a kis mantrám, ami csak annyi, hogy: TÜRELEM!

Attól nem vagy önző, ha magadra is gondolsz!

Elég nagy altruista voltam/vagyok. Altruistának lenni pedig kifejezetten nehéz! Furcsa a természetem, ha valaki nem érdekel, akkor nagyon nem érdekel, de ha valakit szeretek, akkor meg nagyon szeretek. Sokszor emiatt pedig a saját érdekeimet, és igényeimet háttérbe szorítottam. Ha meg esetleg nem így tettem, akkor marcangolt a lelkifurdi. Szerintem ezen a területen nagyon sokat fejlődtem az utóbbi egy évben. Most is nagyon fontosak számomra mások, ott segítek, ahol tudok, de egyre inkább tudok olyan döntéseket hozni, amik értem vannak és az én érdekeimet szolgálják.

Ne legyenek elvárásaid, és legyél elfogadó!

Elvárások nélkül élni szerintem nemcsak nehéz, hanem egyenesen lehetetlen is. Szóval ezt a mondatot nem kell szó szerint venni, de az biztos, hogy kevesebb elvárás mellett könnyebb az ember élete. Én amúgy is az a típus vagyok, aki eddig mindenhez hatalmas elvárásokat fűzött, meg mindet megtervezett, és előre elképzelt. Az élet meg egy hatalmas mókamester, vagy inkább tanítómester, aki napi szinten rákoppintott az orromra, és egy „nem úgy van az kislány” felkiáltással folyamatosan bebizonyította, hogy semmi sem úgy van, ahogy én azt elképzeltem. Egy ideig ez iszonyatosan frusztrált, aztán egy-két nagy törés hatására elkezdtem megérteni a leckét. Próbálom elfogadni, hogy nem minden úgy van, ahogy én azt elképzeltem. Sőt igyekszem nem előre elképzelni a dolgokat. Néha ez pedig kifejezetten jó, annyi pozitív meglepetést tartogat az élet, ha az ember kicsit befogadóbb.

A jó elég jó!

Ezzel a mondattal megint a hatalmas maximalizmusomra csatolok vissza. Bizony néha meg kell elégedni a jóval, mert a tökéletes elérése akkora áldozatokat követelne, ami mellett már nem is érné meg az eredmény.

Miért kell neked mindig abból kiindulni, hogy szar az, amit csinálsz?

Hmm, jó kérdés. Mindig is tudtam én, hogy ügyes, okos, meg tehetséges vagyok, de egy dolog tudni, viszont megélni ezt, és magabiztosnak lenni meg egészen más. Kezdem megtanulni, hogy nem szabad magam alul pozicionálni az életben.

Reklámok

Életem meghatározó mondatai” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s