Miért olyan életvidámak a plus size-os lányok?

Van az az angol mondás, hogy „Blonde girls have more fun”, vagyis „A szőke lányok jobban szórakoznak”. Ha meghallom ezt a mondatot, akkor magamban mindig kijavítom arra, hogy „Curvy girls have more fun”, vagyis arra, hogy nekünk plus size-os lányoknak jut több móka az életben, még ha nem is olyan értelemben, ahogy mondjuk egy platina szőke bombázónak.

Általában nem szeretem a sztereotípiákat, de van egy, amivel különösen jól együtt tudok élni, és amit egy kicsit a magaménak érzek. Sokszor hallottam már, hogy azok az emberek, akiken van egy kis súlyfelesleg általában vidámabbak, és ezzel valahogy egyet is tudok érteni.

Nem azt mondom, hogy a vékony emberek nem lehetnek viccesek, vagy életvidámak. Erről szó sincs! A legtöbb barátom átlagos testalkatú, mégis nagyon jó a humorérzésük. Viszont a magabiztos plus size-os emberek általában a társaság középpontjai szoktak lenni, ontják magukból a pozitív életérzést, és igazi energia bombák.

Sokszor gondolkoztam már azon, hogy ez miért van. Miért jó a humorom? Miért tudok, és akarok másokat szórakoztatni? Miért kedvelnek az emberek? Egy ideig nem tudtam eldönteni, hogy akkor is ilyen lennék, ha kevesebb lennék jó pár kilóval, vagy a személyiségem csak egy védekezési mechanizmus révén lett olyan, amilyen most. Talán azért vagyok az a tipikus vicces csaj, mert azt akarom, hogy mások szeressenek? Ilyen, és ehhez hasonló kérdések jártak a fejemben, de mostanra rájöttem, hogy mindez hülyeség, és nem ebben kell keresnem a választ.

Biztos vagyok benne, hogy a plusz kilóim formálták a személyiségem, de nem védekezésből vagyok életvidám, hanem azért mert egy kicsit hedonista vagyok. Nem vetem meg a jó dolgokat, és igen, néha ez a csokira is igaz. Nem kötnek olyan mereven a szabályok. Szeretem az életet, és tudom is, hogy hogy kell élni. Ezt pedig lehet érezni a személyiségemen, és a kisugárzásomon is.

Nem akarok általánosítani, de szerintem a legtöbb plus size-os nő ilyen. Tudunk élni, és kész!

Úgy gondolom, hogy a plus size nem csak egy nagyobb ruhaméretet, hanem valós pluszt jelent az életben, és ha erre gondolok, akkor mindig olyan jó érzés fog el!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s