Mit veszel fel Karácsonyra?

Nemrég az egyik kedves olvasómmal arról beszélgettem, hogy mit kellene felvennie a céges karácsonyi rendezvényre. Ezeken az alkalmakon azért elég gyakori, hogy egy plus size-os lány úgy érzi magát, mintha liszteszsákot húzott volna, már legalábbis akkor, ha a mini ruhás lányok tengeréhez hasonítja magát. Sokáig én is rosszul voltam ezektől a kiöltözős alkalmaktól, meg a környezetemben is azt látom, hogy azok a hölgyek, akik nem teljesen elégedettek magukkal bajban vannak az ilyen esetekben.

Mi is a probléma? Sokan azt hiszik, hogy ha van rajtuk egy kis plusz, akkor takargatniuk kell magukat, és beleesnek abba a hibába, hogy leragadnak a szokásos fekete nadrág, világos felső kombinációnál. Nehéz ebből kitörni, mert hát gyerekkorunktól úgy szocializálnak minket, hogy a fekete nadrág, meg a fehér felső az elegancia magas foka, és ünnepi alkalmakkor egy jól nevelt lány abban énekli a Himnuszt a többi jól nevelt társával együtt. Persze senki nem szerette annak idején ezeket az „ünneplős” alkalmakat, meg a legtöbb lány elég hamar kalibert vált, de ha az ember lánya nem tud koktél ruhát venni, akkor sokan úgy gondolják, hogy nincs is más út, és maradnak a belénk nevelt ünnepi elegancia szokásainál.

Viszont ez hülyeség! Egyértelműen van más út, csak egy kis önbizalom kell hozzá. Mini ruhát én sem vennék fel, de már a blogon mutattam nektek pár olyan ruhát, ami abszolút vállalható, és magabiztosan tudom hordani őket.
Mivel idén rakott szoknya lázban égek, ezért Karácsonykor is maradok a szeretett ruhadarabjaimnál. Most egy fekete szoknyával kombináltam két merészebb színű felsőt. Nekem valahogy ezekkel a felsőkkel olyan ünnepi hangulatot kapott az öltözetem.

4

Egy bokacsizmát és egy elegáns magas sarkút is felpróbáltam a szettekhez. Egyértelmű, hogy a magas sarkú a jobb választás, már ha csak azt nézzük, hogy melyik cipő a csinosabb. Viszont, ha mondjuk egy karácsonyi buliba mennék, akkor mérlegelném, hogy milyen estére is számíthatok. Ha egy táncolós, iszogatós estére kalkulálnék, akkor csinosság ide vagy oda, tuti, hogy a csizmát venném fel, mert a másik cipőben a méltóságomat két felesig és 10 perc táncig tudnám megőrizni. 😀

5

A második szettemnél is kipróbáltam a csizmás és a magas sarkú cipős kombinációt is. Illetve ebben az esetben még más-más táskákat is választottam.

page

Az első szett így kicsit elegánsabb, a másik meg olyan „kemény csajos” lett. Nekem mindkét megoldás tetszik, de persze alkalomfüggő, hogy melyiket választanám.

3

Szóval nekem most ezek a karácsonyi ruha választásaim. Remélem ti is kedvet kaptatok a kiöltözéshez, és, hogy rengeteg dicséretet fogtok bezsebelni!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s