Ebay kisokos

A vérprofi Ebay használóknak ez a bejegyzés triviális lehet, de abból kiindulva, hogy mennyi Ebay-ről rendelt cuccot lehet sokszoros áron megrendelni a különböző, erre szakosodott facebook oldalon, meg mondjuk a Vaterán és társain, úgy gondolom, hogy bizony vannak még sokan, akiknek az Ebay egy vonzó, de ismeretlen terülte. Őszintén szólva, nekem is csak nemrég lett saját Ebay fiókom, eddig a barátaimnak könyörögtem, hogy rendeljenek nekem ezt-azt. Nem is értem, hogy miért. Jól tudok angolul, az Ebay-re beregisztrálni kb. 2 perc, meg a fizetést megkönnyítő Paypal fiókot se nagy ördöngösség megcsinálni. Ezt a bejegyzést azért rakom össze nektek, mert nemrég láttam, hogy az egyik webshop-ban azt a karkötőt árulták több ezer forintért, amit én az Ebay-en 100 forintért vettem. Igen, 100 forintért! Szóval, ha szeretnétek egy kis pénzt spórolni, akkor itt az ideje, hogy a kezetekbe vegyétek a saját Ebay-es vásárlásaitokat. Ebben a bejegyzésben képekkel együtt mutatom meg nektek, hogy hogy kell beregisztrálni az Paypal-ra, meg az Ebay-re, illetve, hogy hogyan kell rendelni és keresni ezen a szuper kis webshopon.

1. Lépés Csinálj Paypal fiókot

A Paypal egy olyan oldal, amin keresztül biztonságosabban tudod intézni a netes vásárlásaid. Nem csak az Ebay-hez jó, szinte már bárhol lehet fizetni Paypal segítségével, így én tényleg nagyon ajánlom a regisztrációt.
Először is hozd be a Paypal oldalát, majd kattints a Sign in gombara.

1. lépés1

Ezután kattints a Personal Account-ra, ez azt jelenti, hogy saját magadnak hozod létre a fiókot nem egy vállalatnak. A lap alján pedig kattints a Continue gombra.

2. lépés

Most pedig jöhet a tényleges regisztráció. Add meg az országot, ha esetleg automatikusan nem állítja be neked a rendszer. Adj meg egy e-mail címet. Lehetőleg olyat, amit tényleg használni szoktál, mert ide később sok fontos infó fog érkezni, illetve találj ki egy jelszót. Fontos, hogy a jelszónak legalább 8 karakteresnek kell lennie, tartalmazzon betűket, és számokat is.

3.lépés1

Ezt követően meg kell adni az adataidat.

4.lépés1

Utolsó lépésként pedig majd add meg a bankszámlaszámod, és a bankkártyád adataid. Én ezt már nem mutatom meg, mert az előző lépésben nem akartam hamis adatokat megadni, de ez a rész már amúgy is értelemszerű.

Kapni fogsz egy számlaszámot. Erre kell pénzt utalni a Paypal rendszerbe, hogy majd később tudj rendelni, vagy különböző tranzakciókat lebonyolítani. Fontos az is, hogy a kapott számlaszámot, meg persze a jelszavad mentsd el valahova!

Ha majd be akarsz lépni a kész fiókodba, akkor kattints a Log in gombra. Add meg a jelszavad, és az email címed. Ezután ez fog fogadni:

5. lépés1

Kattint a My Paypal gombra, és már láthatod is, hogy milyen tranzakcióid voltak, elküldték-e már a rendelt terméked, és mennyi pénzed van.

Ha eddig nem ijesztettelek el, akkor most nézzük az Ebay regisztrációt.

2. lépés: Regisztrálj az Ebay-re

Ez sokkal egyszerűbb lesz, mint a Paypal fiók beállítása, szóval, ha eddig nem adtad fel, akkor már most se tedd.
Lépj fel az Ebay oldalára. Aztán kattints a regisztráció gombra.

6.lépés

Itt is meg kell adni néhány alapvető adatot, de ez csak a szokásos procedúra.

7lépés1

Ezután bejön ez az oldal:

8épés

Itt annyi a fontos infó, hogy majd a megadott jelszavaddal, meg az e-mail címeddel tudsz belépni az Ebay fiókodba. Kattints a Continue gombra.

Most pedig add meg a címed, ez majd a postázáshoz lesz szükséges.

9épés1

Gratulálok, kész az Ebay fiókod! Indulhat a vásárlás, de előtte ehhez is adok egy kis segítséget.

3. lépés: Vásárlás az Ebay-en

Az Ebay-en lehetőséged van arra, hogy saját keresési kifejezés alapján találd meg a kiszemelt dolgokat – ezt a nyíl mutatja. Vagy a kategóriákban is kereshetsz,- ezt pedig a karika jelzi.

10épés

Ha valamire rá fogsz keresni, akkor rengeteg találatot fogsz kapni. Ezeket lehet szűrni. Én általában beállítom, hogy csak az ingyenes szállítású dolgok jelenjenek meg találatként, mert a szállítási költség nagyon magas lehet.
Ezt itt tudod beállítani jobb oldalt:

11épés

Azt is fontos tudnod, hogy az Ebay-en vannak aukciók, és olyan termékek, amiket azonnal megvehetsz. Azt, hogy mit látsz, tőled függ. Három opció van. Vagy mindent látni fogsz (All listing), vagy csak az aukciókat (Auction), vagy csak az azonnal megvásárolható dolgokat (Buy it now).

Azt is be tudod állítani, hogy mi alapján jöjjenek be a találatok. Én vagy lejárat, vagy ár alapján szoktam listázni.
Jobb oldalt pedig a termék stílusát tudod pontosítani.

12épés

Bal oldalt van egy My eBay felirat. Ha erre kattintasz, akkor láthatod, hogy mi a helyzet a rendeléseidet illetően.

13épés

Amit érdemes megnézni az a Bids and Offers, itt a liciteket láthatod, a Purchase history-ban pedig a rendeléseid állapotát.

14épés

A My eBay mellett van egy kis csengő, ezek az értesítések. Többek között itt szólít fel a rendszer, ha valamit rendelsz és fizetned kell. Rákattintasz, rámész a Paypal-os fizetésre, engedélyezed az összeget, és kész is.

Röviden ennyit szerettem volna megmutatni. Szerintem az eBay használat nem egy nagyon bonyolult dolog, szóval tessék regisztrálni! Ugyanakkor mindenkit arra szólítok fel, hogy csak óvatosan az eBay-el, mert addiktív lehet. 😀

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s