Ékszerpróba a ZEMA-nál

A ZEMA iránti rajongásom hosszabb életű, mint egy-egy régi barátságom. Sok évvel ezelőtt fedeztem fel ezt a márkát, és azóta már egy egész kis gyűjteményem van az ékszereikből. Mostanában sokat gondolkoztam rajta, hogy vajon miért is olyan szimpatikus számomra ez a márka, aztán amikor elmentem egy ékszerpróbára a ZEMA debreceni üzletébe, akkor az eladó hölggyel folytatott beszélgetésem hatására megvilágosodtam. „A ZEMA az elérhető magyar luxus.” Mit is jelent ez?

Az elérhető luxus kifejezés alapján az első gondolta szerintem mindenkinek az, hogy a ZEMA termékei a megfizethető kategóriába esnek. Ez igaz is, minőségi design ékszert, ilyen kedvező áron nem igen lehet máshol kapni, viszont én most nem csak a megfizethetőségre gondolok.

Imádom azt, hogy a ZEMA egy magyar márka, és ráadásul a termékek teljes egészében itthon készülnek. A tervezésnél a mi magyar lelkületünket, és kulturális hátterünket veszik figyelembe, így valahogy én még inkább a sajátomnak tekintem ezeket az ékszereket. Azt is tudom, hogy tényleg nagyon magas minőségűek a termékek, vannak már több mint öt éves ékszereim is, amelyek még mindig úgy néznek ki, mintha csak tegnap vettem volna őket. Tehát sok divatház és designer termékével ellentétben, a ZEMA esetében nem csak a márkát, hanem a garantált minőséget fizetem meg a vásárlásaimnál.

Illetve számomra még az elérhető luxus kategóriába esik az is, hogy a ZEMA üzleteiben járva sosem éreztem úgy, mintha nem lenne ott a helyem. A luxus márkák sokszor esnek abba a hibába, hogy az elérhetetlenség fátyolába burkolóznak. Ha viszont ellátogatok a ZEMA valamelyik üzeletébe, mindig azt érzem, hogy egy szívesen látott vendég vagyok, és szerintem ez az oka, hogy újra meg újra náluk vásárolok.

Mivel ennyire szeretem ezt a márkát, ezért nektek is meg akartam mutatni, hogy milyen szuper ékszerei vannak a ZEMA-nak. Ellátogattam a debreceni üzletbe, felpróbáltam pár ékszert, meg persze rengeteg képet készítettünk. Ezekből szeretnék most megmutatni nektek néhányat.

2

Nagyon kedvelem a ZEMA debreceni üzletét, igazán hangulatos, és kényelmes kis üzlet. A kedvencem a boltban a hírességek fala, ahol látható, hogy már milyen sok ismert és elismert magyar ember áll a márka mögött.

Szerintem az ékszerek pedig önmagukért beszélnek, így sokat nem is kell róluk írnom, de azért egy dolot mégis meg kell veletek osztanom. Mégpedig azt, hogy miért teszenek a ZEMA ékszerek.

3

Néhány évvel ezelőtt elindult egy új divathullám, a divatmárkák ismét elkezdték használni a különböző népi motívumokat. Ennek a hullámnak az elindításában nagy szerepe volt a ZEMA-nak. Sokan kezdték el utánozni a márkát. Rengeteg hamisítvány, és silány utánzat jelent meg a piacon, ma pedig ott járunk, hogy már a házi papucsok, derékmelegítők és köntösök is magyar motívumokban díszelegtek.

A ZEMA viszont elegánsan nyert a népi motívumok küzdelmében is. Egyébként pedig a márkának nem csak tradicionális motívumos termékei vannak, barokk, szecessziós, art deco, és modern motívumok egyaránt megjelennek az ékszereken. Illetve, ami még fontos, hogy az ékszereik mögött igazi tervezői munka, és átgondolt koncepció áll. A márka képes volt túlnőni a megszokott mintákon, és ha ezek meg is jelennek az ékszereken, akkor sem a megszokott módon jönnek elő. Minden ékszernél, minden kollekciónál van egy csavar, ami összehasonlíthatatlanná teszi a ZEMA-t másokkal.

4

Mivel sok éve követem nyomon a márka fejlődést, azt is látom, hogy a legtöbb igazán sikeres cégez hasonlóan náluk is első számú prioritás az innováció. Ezért van az, hogy a ZEMA ékszerei mindig olyan „frissek” és újszerűek.

8

Most pedig következzenek a rajtam felpróbált ékszerek. Elég nehéz volt választani, hogy mit is próbáljak fel, legszívesebben a bolt egész választékát magamra aggattam volna, de végül leszorítottam az igényeimet egy pár ékszer felpróbálására.

11

Először ezt az Aero kollekcióba tartózó fekete, platinázott medált próbáltam fel. Nagyon tetszik a nyakláncban, hogy a nevéhez hűen, tényleg olyan légies és könnyed, ugyanakkor méretéből adódóan mégis hangsúlyos.

13

A második nyakláncnak leginkább az alakja fogott meg. A medál a Simple Platinum család tagja, de a többi rokonához képest igazán rafinált a formája, és számomra ezért olyan különleges.

14jó

A Barokk kollekció fekete és arany medáljával is szorosabb ismeretséget kötöttem a ZEMA-ban töltött idő alatt. Illetve felpróbáltam még ezt a csodálatos 21 karátos arannyal futtatott Simple Gold nyakláncot is. Általában nem szeretem az olyan nyakláncokat, ahol a medálról még lelóg valami, de ez a nyaklánc új tökéletes, ahogy van.

15

Az igazi nagy szerelmem pedig ez az Infinity kollekcióba tartozó ovális medál. Kicsit kevertem a mintákat és egy csíkos zakóval vettem fel, de még ezzel a párosítással is káprázatosan szép volt.

16

Remélem, hogy tetszett a ZEMA-ról szóló bejegyzésem. Ha kedvet kaptatok egy kis vásárláshoz, vagy nézelődéshez, akkor keressétek fel a márka oldalát, vagy látogassatok el a ZEMA valamelyik üzletébe. Ha Debrecen környékén éltek, akkor pedig csak ajánlani tudom a helyi üzletet, amit a Piac utcán az Anyabika szálló üzletsorán találhattok.

Még egy érdekesség! Megjelent az első ZEMA parfüm, én már izgatottan várom, hogy kipróbálhassam, mivel igazi parfüm rajongó vagyok. Ha titeket is érdekel az új illat, akkor a ZEMA üzleteiben lehetőségetek nyílik a tesztelésre.

unnamed

A bejegyzés végére érve még egy kis meglepetés is vár rátok. November 16 és December 1 között egy csodaszép menta zöld szecessziós medálért játszhattok a Facebook oldalamon. Érdemes játszani, hiszen ilyen szépséget nem minden nap nyerhettek!

9438-2821-Y

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s