Olyan jó nő lennél, ha…

Olyan jó nő lennél

Az ilyen kezdetű mondatok sosem végződhetnek jól. Ha valaki ilyet mond neked, akkor az azt jelenti, hogy nem vagy elég jó a másik számára a jelenlegi formádban. Volt már dolgotok olyan pasival, aki szeretett benneteket, de volt valami, amit nagyon meg akart változtatni rajtatok? Ez nem csak a túlsúlyra vonatkozhat. Rengeteg olyan dolog van, amivel egy kapcsolatban a másik fél nem lehet kibékülve. Ugyanakkor én most erről az oldalról közelítem meg a dolgot, vagyis nézzük meg azt az esetet, ha egy férfi nincs megelégedve a testünkkel.

Azok számára, akik nem találkoztak még hasonló helyzettel, és nem értik, hogy hogyan léphet kapcsolatba két ember abban az esetben, ha az egyik nem elégedett a másikkal, megpróbálom elmagyarázni a dolgot. Van egy pasi, majdnem minden klappol vele kapcsolatban, kedves, aranyos, vicces, miden perc öröm vele, DE van pár zavaró dolog vele kapcsolatban. Nem annyira tragikus hiányosságok ezek, hiszen, ha azok lennének nem is alakulhatna ki a kapcsolat. Tehát látod a másik fél hiányosságait, de azért vonzódsz hozzá, és úgy döntesz, hogy te majd megváltoztatod, melletted majd más lesz. Na, hasonló a helyzet akkor, ha egy duci lány összejön egy olyan férfival, aki látja a lány minden jó tulajdonságát, ezért kedveli is, viszont jobban örülne, ha a partnere x kilóval kevesebb lenne.

Tudjuk nagyon jól, hogy a másik fél megváltoztatására irányuló törekvések szinte minden esetben megölik a kapcsolatot. Persze biztos vannak ellenpéldák, de túlnyomó többségben hülyeség úgy indítani egy kapcsolatot, hogy majd melletted a másik ember megváltozik. Ha nem tudod a másikat elfogadni teljes valójában, akkor nem is őt szereted, hanem egy róla alkotott idealizált képet. Ha pedig a másik ehhez az álomképhez nem tud alkalmazkodni, akkor jön a kiábrándulás, meg a szakítás.

Ha egy olyan pasival sodor össze az élet, akiről kiderül, hogy bizony nem elégedett veled, akkor jobb az ilyen kapcsolatokat feladni. Egy ilyen helyzet nem jó se az önértékelésednek, se pedig nem fog előrébb vinni az életben. Meg lehet próbálni a másik miatt változni. El lehet kezdeni nagyon kemény fogyókúrákat, meg lehet járni naphosszat tornázni. A fogyókúra egy jó dolog, de csak akkor, ha magáért teszi az ember. Az ilyen jellegű változásokat nem lehet máshoz kötni, meg másért tenni, mert akkor, ha az a másik személy kiesik az életedből, vagy valamiért csalódást okoz neked, akkor az új életmódba vetett lelkesedésed is el fog párologni.

Másrészt pedig egy ilyen partner nem a támaszod lesz a változásban, hanem egy börtönőr, aki minden edzésmentes napot és felesleges kalóriát bűnként fog kezelni. Ki akar a börtönőrével romantikus pillanatokat megélni? Sőt felmerül a kérdés, hogy ez egyáltalán lehetséges? Szerintem nem.

Olyan sok negatív dologgal, meg fals – vagy éppen jogos, de nehéz- elvárással kell szembenéznünk nap, mint nap. Szerintem kell az a közeg, ahol bűntudta nélkül önmaga lehet az ember, ahol nem kell takargatnia magát, meg elnézést kérnie azért, aki. Ha a kapcsolatunkban sem lehetünk önmagunk, és a társunk nem tud elfogadni, akkor már régen rossz a helyzet. Egy ilyen kapcsolat tényleg a porba tudja tiporni az ember önbecsülését, így ha valamit képtelen elfogadni rajtad a partnered, akkor nem biztos, hogy érdemes egy ilyen szituációban ragadnod, mivel ezzel a lehetőségét is elveszed annak, hogy olyan embert találj, aki nem a hibáidat fogja benned látni, hanem azt a nőt, akit az utolsó narancsbőrével együtt is tiszta szívből szeretni tud.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s