Húzd már le a felsőd! De hátul is…

Szerintem, ha annyi százforintosom lenne, mint ahányszor ezt a mondatot hallottam az anyukámtól, akkor már régen egy BMW Cabrio-val szelném Debrecen utcáit a DKV buszai helyett.  Minden egyes alkalommal, mikor arra vagyok felszólítva, hogy igazítsam meg magam mérges leszek.

Ilyenkor azt érzem, hogy takargatnom kell a testem, vagy, hogy van valami szégyellni valóm. Pedig igazából nincs, de azért nyilván fontos, hogy „milyen a csomagolásom”. Egy felcsúszott felső, vagy egy enyhén trottyos nadrág nem éppen egy jól öltözött nő védjegye.  És igenis azt is el kell fogadni, hogy egy teltebb nőnek nem áll minden jól. Egyébként ez nem csak a túlsúlyosok sajátossága, minden alkat esetén vannak bizonyos, „nem, nem… nagyon nem” kategóriába eső dolgok.  Ugyanakkor minden testalkat mellett lehet nagyon jól öltözködni, csak meg kell találni azokat a darabokat, amelyek igazán előnyösek az ember számára.

Az előnyös ruhadarabok megtalálásához pedig szerintem elengedhetetlen a kísérletezés. Véleményem szerint a túlsúlyos nők sokszor nem mernek új dolgokkal próbálkozni. Van egy kialakult kép arról, hogy mi áll jól egy testesebb csajnak, és sokszor nem merünk kilépni a sokat takaró nadrágok, meg a hosszú mindent elfedő felsők árnyékából.  Pedig, ha az ember egyszer kimozdul a komfortzónájából az öltözködés terén, akkor egy teljesen új világ nyílik meg előtte.

Sokáig én is elég szűklátókörű voltam ezen a területen, aztán viszont szépen lassan elkezdtem felpróbálni olyan dolgokat, amikről korábban azt mondtam, hogy biztos nem fognak jól állni. És bizony rengeteg kellemes meglepetés ért, olyannyira, hogy néha elcsodálkoztam azon, hogy ki az a szexi vadállat, aki a tükörből visszanéz rám.

Nagyon fontos, hogy ne az határozza meg az öltözködésünk, hogy mások szerint mi áll jól nekünk. Erre nagyon jó példa a has póló, vagyis a mostanában divatos crop top, és az overáll.  Sokan azt mondták, hogy egy ilyen ruhadarab nem állhat jól egy túlsúlyos nőnek, és igazából a józanész is azt diktálná, hogy ha valaki duci és az átlagosnál nagyobb a pocija, akkor azt nem szabad mutogatni.  Viszont erre már nagyon sok büszke plus size-os hölgy rácáfolt. Ugyanez a helyzet az overállnál. Nem is gondolná az ember, hogy nagyobb méret mellett is milyen jól mutathatnak.

blogposzt

Persze azt azért hozzá kell tenni, hogy ezek a ruhák sem állnak jól mindenkinek. A netes kutakodásom közben azért találtam egy-két nem túl ízléses példát. Meg például nekem sem áll minden jól, sőt. Nemrég felpróbáltam egy overállt és körülbelül 5 percig nevettem magamon, borzalmasan néztem ki benne. De legalább megpróbáltam. És titeket is arra bíztatlak, hogy merjetek kísérletezni. Igazából tétje sincs a dolognak, legfeljebb nevettek magatokon egy jót, viszont az is lehet, hogy találtok valami igazán különleges dolgot, és akkor meg aztán tényleg megérte a próbálkozás.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s