Szabad száj?

DSCF3370

Mindig is imádtam magam sminkelni. Voltak vadabb, és szolidabb korszakaim, de egy valami állandó volt, szinte sosem festettem ki a számat. Számomra a rúzs egy olyan dolog volt, amit praktikus okokból mindig elvetettem. Szerintem a jó smink az ember természetes kiegészítője, és nem kell miatta feszengenie, nem kell izgulnia, hogy ott van-e még, vagy, hogy elkenődött-e. A rúzs meg sokáig kifejezetten egy ilyen babrás dolog volt, és egyszerűen úgy éreztem, mintha nem lennék teljesen szabad, ha ki lenne festve a szám.

A szabadság iránti vágyam az elmúlt években sem hagyott alább, de szerencsére egyre több tartós rúzs és szájfény jelent meg hazánkban, így ma már én is lelkesen tudom festeni az ajkaimat, anélkül, hogy kényelmetlenül érezném magam. Ebben a bejegyzésben szeretném nektek bemutatni azokat a tartós rúzsokat, amiket mostanában előszeretettel használok.

montázs

Számomra a tartós rúzsok koronázatlan királynője a Max FactorLipfinity termékcsaládja. Jelenleg 3 színt használok előszeretettel, amiket azonnal meg is mutatok nektek. Azért nagyon jó a Lipfinity, mert egy kis odafigyelés mellett egész nap fennmarad a reggel felkent rúzs. Persze vannak „ősellenségei” a Lipfinity-nek is. Egy kis szendvics, gyümölcs, vagy üdítő meg sem kottyan ezeknek a rúzsoknak, de mivel olajjal oldhatóak, ezért képzelhetitek, hogy mi történik, ha például elkezd az ember sült krumplit, vagy bármilyen más zsíros ételt falatozni. A másik nem túl kedvező tényező a Lipfinity számára az időjárás. Mástól még nem hallottam, hogy ilyen tapasztalatai lennének, de nekem, ha nagyon meleg van, akkor egy rosszul felkent vakolathoz hasonlóan kezd leperegni a rúzs az ajkaimról. Mindezt egy kellemetlen élményen keresztül sikerült kitapasztalnom. Nem is olyan régen a nyári kánikula alatt éppen egy házibuliba siettem. Indulás előtt nagy odafigyeléssel kipingáltam a számat, majd 5 perc múlva, miközben a buli helyszínére sétáltam azt vettem észre, hogy nagy darabokban foszlik a szám. Először próbáltam az utcán kijavítani a rúzsom, de az új adag festék is lepergett, majd próbáltam lekaparni magamról a maradék rúzst, ami a szám külső részén maradt, de az meg egyszerűen nem akart lejönni. Végül nem volt más választásom, odamentem a buliba, és ahogy beléptem, enyhén összeszorított szájjal próbáltam leplezni a furcsa sminkem, majd azonnal megkérdeztem, hogy használhatnám-e a mosdót. Utólag egyébként kiderült, hogy kár volt a szám miatt aggódnom, a szemem ugyanis nagyobb feltűnést okozhatott, mivel a nagy melegben elkenődött a szemfestékem és úgy néztem ki, mint egy kétségbeesett mosómedve. Ezen az estén két fogadalom is született. Elhatároztam, hogy 40 fok felett nincs se tus, se Lipfinity.

Ennek ellenére még mindig azt gondolom, hogy a Lipfinity nagyon jó tartós rúzs, megéri az árát, ami körülbelül 4500 forint szokott lenni, bár az interneten olcsóbban is meg lehet vásárolni néha ezeket a termékeket. Ha pedig szeretnétek élőben is kipróbálni a termékcsalád színeit, akkor mindenképen a DM-ben keressétek ezeket a termékeket, ugyanis ott kifejezetten nagy választék van belőlük.

És akkor következzen az előbb említett három szín.

Nem tudom, hogy miért, de mostanában kifejezetten szeretem az élénk színeket. A SoGlamorous sem mondható egy szolid színnek, sőt ez egy igazi arcba mászós, szemtelen piros szín. Az a jó benne, hogy tényleg piros, csak piros, és tökéletesen piros. Nem bordós, nem cseresznyés, nem rózsaszínbe hajló, csak piros.

kéép

A Frivolous az egyik kedvenc színem. Nem használom túl gyakran, de ha egy igazi nagyágyú kell, akkor tudom, hogy mit húzzak elő a tarsolyomból, vagy jelen esetben a neszesszeremből. Sötét színű ruhákkal nem igazán szeretem kombinálni ezt a rúzst, mert akkor úgy nézek ki, mint valami boszorkánymester, de egy világosabb szín mellett szép kontrasztot ad.

kép5

Hétköznaponként leginkább a Spicy elnevezésű Lipfinity-t használom. Szép semleges színe van, mégis feldobja a megjelenésem anélkül, hogy feltűnő lenne.

kép4

És most lépjünk egy pár szintet lejjebb. A másik két tartós rúzs, vagy inkább tartós szájfény, amit használok azok a LovelyColorGeltint termékcsaládhoz tartozó termékek. Ezek már koránt sem olyan tartósak, mint a Lipfinity rúzsok, de 700 forintért nem is vár nagy csodát az ember. Ennyi pénzért tökéletesen megérik az árukat a viszonylagos tartósságukkal. Ezeknek a gél szájfényeknek egy nagyobb korty víz is feladja a leckét, így evés, vagy ivás után érdemes kicsit átkenni a szánkat, viszont nagyon szeretem azt, hogy felkenés után megszilárdulnak, és száraz érzést biztosítanak az ajkaimon. Ha pedig nem eszek, vagy iszok, akkor huzamosabb ideig biztos lehetek benne, hogy javítgatás nélkül is tökéletes marad a sminkem.

Sajnos ennél a két szájfénynél nem tudok pontos árnyalatot mondani, mivel csak a kupakjuk alapján lehet őket megkülönböztetni. Éppen ezért érdemes is vigyázni, mert a csomagolás megtévesztő lehet. A következő képen látható árnyalatról kupak alapján azt gondoltam, hogy barnás színű lesz, de felkenve kiderült, hogy egy hihetetlenül intenzív mély bordó szín. Egyébként abszolút nem bánom a „hibámat”,mert nagyon megkedveltem ezt az árnyalatot.

1 kép

A másik szájfény esetében a csomagolás nem megtévesztő. Tényleg azt a merész piros színt kapja az ember, amit a kupakon lát.

2 kép

Az utolsó termék, amit szeretnék bemutatni nektek, az Aden tartós szájfénye. Nagyon hasonlít a Lovely termékeire, árban talán kicsit drágább, de tartósságban, vagy minőségben nem érzek különbséget. A szájfény árnyalata a Cherry, és talán a képen annyira nem látszik, de ez is egy nagyon intenzív és igazán dögös szín. Ami még különleges benne, hogy nem csak szájra, de arcra is kenhető pirosító gyanánt.

kép6

Ami még érdekes lehet, az az, hogy hogyan lehet ezeket a rúzsokat eltávolítani. A gél szájfényeknél egy kis víz, meg némi dörzsölés meghozza a sikert, maximum, ha nagyon ragaszkodik valamelyik rúzs, akkor rá lehet segíteni a dologra egy kis sminklemosóval.

A Lipfinity eltávolítása már trükkösebb. Sminklemosóval – hacsak nem olajos- felesleges próbálkozni. Én a Body Shop graipfruit magolajával szoktam lemosni a Lipfinity rúzsaimat, de szerintem, ha egy szál sült krumplival kenném körbe a számat, az is megoldaná a leoldás feladatát.

Reklámok

Szabad száj?” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s