Glitter and fat

Már hetek óta gyártom a blog bejegyzéseket a Glitter and Fat-re, és egészen eddig nem is gondoltam rá, hogy arról is írnom kellene, hogy miért hozom létre ezt a blogot. Miért éppen most? Miért ez a téma? Miért Glitter and Fat? Ebben a bejegyzésben ezekre a kérdésekre kaphattok választ.

Glitter and Fat - blogger

Azt gondolom, hogy sok tekintetben szerencsés személyiségem van. Nagy a szám, tehát könnyen megvédem magam, vicces és kedves vagyok, így általában szeretnek az emberek. A népszerűséggel sosem volt problémám, mindig sok barát vett körül, mindig a „menő” klikkekbe tartoztam. A körülöttem lévő emberek nem kezeltek kövérként, és én is mindent megtettem azért, hogy ne vegyek tudomást erről a dologról. Nem akartam „más” lenni, csak arra vágytam, hogy „normális” legyek. Nem szerettem szembenézni a ténnyel, hogy kövér vagyok, mert én ezt mindig egy tehernek gondoltam. Szégyennek tartottam, hogy nekem például mást kellett volna ennem, mint egy normális fiatalnak, vagy, hogy igenis jobban oda kellett volna tennem magam a mozgásban. És ez nagyon sok évig így ment. Voltak időszakok, amikor elfogadóbb voltam a helyzetemmel szemben, ilyenkor sportoltam és koplaltam, de túlnyomó többségben egyszerűen úgy csináltam, mintha a túlsúlyom nem létezett volna.

Ebből pedig szép lassan elegem lett. Főleg azért, mert azzal, hogy a túlsúlyomból egy ilyen szégyenteljes tabut csináltam, teljesen tönkretettem az önbecsülésem. Körülbelül egy éve kezdett megváltozni a szemléletmódom. Tisztában voltam én az értékeimmel, meg az erősségeimmel, de igazán sosem tulajdonítottam ezeknek a dolgoknak nagy jelentőséget, valahogy mindig a negatív tulajdonságaimra koncentráltam. Aztán lassan,de biztosan elkezdtem magam jobban értékelni. Ezután a következő nagy szakadék, amit át kellett ugranom, az volt, hogy beszéljek a kövérségemről. Ez abszolút nem volt egyszerű, de miután egy embernek tudtam beszélni erről, már sokkal könnyebben ment a dolog. Mostanra eljutottam oda, hogy nem csak hülye poénokat gyártok a súlyommal kapcsolatban, de nyíltan tudok bárkivel beszélni a dologról. Az utolsó nagyobb lépés pedig az volt, hogy elfogadjam és megszeressem azt, hogy én egy plus size-os lány vagyok. Lehet, hogy hülyén hangzik, de nekem ebben nagy segítséget adott Tess Holliday. Aki nem ismerné Tess-t, ő egy igazán plus size-os modell, tehát nem a 42-44-es méretű. A róla készült képeket látva arra gondoltam, hogy nincs semmi baj ezzel a nővel, szép, és ráadásul büszkén vállalja magát. Valahogy ezután már nekem is könnyebb volt magamat vállalnom, és meglátni a szépséget az én jócskán túlsúlyos testemben is. Mióta így élek sokkal jobban érzem magam, boldogabb és kiegyensúlyozottabb vagyok, arról nem is beszélve, hogy a kapcsolataim is sokkal zökkenő mentesebbek.

Szerintem azt elég sokszor fogom hangsúlyozni a blogon, hogy a túlsúly elfogadása, és önmagunk szeretete nem egyenlő azzal, hogy nem is kell semmit tenni a fogyásért. Lehet, sőt kell is tenni, de lefogyni nem egyszerű, sőt sokszor nem is egy gyors folyamat, és azt gondolom, hogy ha már úgy alakult a helyzet, hogy az ember kövér, vagy dundi, vagy csak van rajta pár plusz kiló akkor sem kell magát szarul éreznie. A plusz kilók ellenére szeretheti magát az ember, és érezheti magát jó nőnek.

Na, és ez a Glitter and Fat lényege. Én már rájöttem, hogy bár bizonyos értelemben tagadhatatlanul más vagyok, mint egy átlagos fiatal lány, mégis normális vagyok. Tudom, és akarom is magam szeretni, meg tisztelni. Sőt merem azt elvárni másoktól, hogy ők is tiszteljenek.

A blogommal szeretnék másokat is arra ösztönözni, hogy kicsit más szemmel nézzenek magukra. Lássák meg a szépet, az értékeket, és a szerethető dolgokat.

A blog neve a Glitter and Fat– csillám és háj – pedig onnan jött, hogy egyrészt imádom a csillámos körömlakkokat, másrészt pedig kövér vagyok. Egyszer, amikor ránéztem a dundi combomon pihenő kezemre belém hasított a felismerés, hogy a tökéletes név szó szerint az ölemben hever.

Szerintem életem egyik legjobb döntése volt, amikor elhatároztam, hogy létrehozom ezt a blogot. Szeretek írni, és végre van lehetőségem kiélni ezeket az ambícióimat. A blognak köszönhetően újra és újra ki kell lépnem a komfortzónámból, ami először mindig nehéz, de aztán nagyon jó érzés, ha átlépek egy-egy akadályt.

Egy blogot létrehozni nem kis munka,de én nagyon szerencsés vagyok, mert volt segítségem az indulásnál. A Glitter and Fat nem valósulhatott volna meg Turi Attila és Szabó Edit segítsége nélkül. Már három éve dolgozok együtt Edittel és Attilával a közös cégünkben a MAD Marketing Kft.-ben, és bár a blog az én saját kis projektem, mégis rengeteg segítséget kapok tőlük. Attila a hivatalos fotósom, és helyesírás detektorom, Edit pedig összerakta nekem ezt a szuper felületet, és rengeteg infós tanáccsal lát el a munkám során. Szóval köszönöm nektek itt is, kedves, dilinyós, MAD kollégáim, hogy mellettem álltok az álmom megvalósításában.

Reklámok

Glitter and fat” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s