Birodalmi lépegető, avagy konditeremben jártam

Világ életemben utáltam sportolni. Számomra a testnevelésórák szinte mindig rettegésben teltek, tudtam, hogy béna vagyok a sportokhoz és nem szerettem magam nyilvánosan leégetni. A sport iránti utálatom és félelmem a labdajátékokban csúcsosodott ki, folyamatosan attól rettegtem, hogy valami majd kiveri a fogam, és bár az arcom sértetlenül megúszta a játékokat, azért volt egy két különösen kellemetlen incidens, ami tovább növelte a szakadékot köztem meg a mozgás között.

Az évek során voltak fellángolásaim. Volt, amikor rendszeresen biciklizni jártam, máskor hosszú ideig stepaerobic-oztam. Viszont szépen lassan győzött a lustaság, és már jó ideje nem mozogtam semmit azon kívül, hogy néha futottam a busz után.

Aztán nemrég elkezdtem fontolgatni, hogy fel kellene kaparnom a fenekem a kanapéról annak érdekében, hogy valamit sportoljak, hiszen tudom, hogy a lustaságommal a saját egészségemmel játszom.

Végül megszületett a döntés, hogy én akkor most konditerembe fogok járni. Mindenképpen női fitness terembe akartam menni, mert úgy voltam vele, hogy elég, ha a nőtársaim látják a szégyellős kis szárnypróbálgatásaimat a sport területén. A választásom a JudyGym-re esett. Első körben elmentem felmérni a terepet, és nagyon tetszett, amit láttam, meg az is, ahogy velem viselkedtek. Így a tökéletes edzőcipő megvásárlását követően elmentem kipróbálni a termet.

Őszintén szólva, a próbakör előtt nehéz szívvel ballagtam a fitness terem felé. Még sosem voltam ilyen helyen, és nagyon be voltam tojva az ismeretlentől. De tudtam, hogy ha most nem megyek el, akkor mindig fogok valami kifogást találni, és soha nem lesz semmi az egészből. Így megembereltem magam és már azt vettem észre, hogy a terem recepciójánál állok. A recepciós lány nagyon kedves volt, miután átöltöztem gyorsan megmutogatta a kardió gépek használatát, és már indulhatott is a mozgás 2.0 projekt. Először az ellipszis trénerrel próbálkoztam – persze bemelegítés nélkül – hát nem ez volt az életem legjobb döntése, ugyanis 2 perc után már éreztem, hogy a fejszém túl kicsi ehhez a fához. Azért nem adtam fel, elhatároztam, hogy legalább még pár percet edzek a gépen. Öt perc múlva kb. így néztem ki.

És ez csak fokozódott. Fél órát töltöttem a futógépen, persze nem futottam, csak gyorsan meneteltem. Na, ekkor már az igazi bodybuilder-eket megszégyenítő izzadságfoltok egyre büdösebb gazdája voltam. Aztán egy nagyon furcsa bicikliszerű valamin tekertem le 4 kilométert. Azért mondom rá, hogy furcsa, mert a pedálok mellett volt két kar, amit a tekerés közben húzgálni kellett, és így tudtam a karom edzeni. Volt mellettem egy tükör, így gyönyörködhettem a saját látványomban is, elég szórakoztató volt, kicsit úgy néztem ki, mint egy hátára fordult kétségbeesetten kapálódzó bogár. Ezután taposógépeztem, végül pedig a karomra edzettem. Ahhoz képest, hogy már ezer éve nem mozogtam szerintem nagyon odatettem magam. Büszkén és büdösen távoztam a konditeremből és el is határoztam, hogy a következő héttől bérletet vásárolok.

Persze meg is lett az eredménye a kezdeti lelkesedésemnek, olyan izomlázam volt, hogy alig tudtam járni. Másnap a mozgáskultúrám inkább hajlott egy birodalmi lépegetőére, mint egy emberére.

Ennek ellenére tényleg megvettem a bérletet a terembe, és elkezdtem járni, mert még izomlázasan is azt gondoltam, hogy tök jó élmény volt az edzés. Senki nem szólt hozzám, csak ha segítséget kéretem. Magamnak tudtam meghatározni, hogy mit és mennyit akarok csinálni, és mint ahogy a végén kiderült a konditerembe járás nem is olyan félelmetes élmény. Én mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy ha még nem járt fitness terembe próbálja ki, mert teljesen más élmény, mint bármilyen más mozgásforma.

Ps: A bejegyzés megírása óta már eltelt egy kis idő, lassan egy hónapja járok a terembe, és nagyon szeretem a dolgot.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s