Egy falat Ázsia az Alföld szívében

A minap Debrecen egyik új gyöngyszemében, a Wok to Box-ban jártunk. És hát óhh anyám! Alapvetően nem szoktam hátast dobni a gyorséttermektől, nem is nagyon járok ilyen helyekre, mert mire elkészül a rendelésem és megeszem azt, addigra szag alapján nem sokban különbözök attól az olajsütőtől, ami tőlem 3 méterrel full üzemmódban sistereg.

Éppen ezért nem is támasztottam nagy elvárásokat a Wok to Box-szal szemben sem. Innen szép nyerni, és ennek a gyorsétteremnek tagadhatatlanul sikerült. Már maga a hely is nagyon hangulatos. Nincs benne semmi flancos, egyszerű kis faasztaloknál lehet helyet foglalni az apró ázsiai falatozó előtt, de mégis valahogy megkapó a dekoráció. A legjobban az alkoholos üvegekből készült lámpák tetszettek. A falon egy hatalmas plakáton látható az étterem teljes kínálata, a vendégek egy 4 lépcsős kiválasztási folyamaton keresztül variálhatják a különböző alapokat, szószokat, feltéteket és extra finomságokat. Az alapár 890 forint, amiben őszintén szólva nem sok minden van benne – bár szerintem már ez is rettenetesen laktató lehet. De ha az alap tésztán, vagy zöldségen, meg a rákerülő szószon kívül valaki többet akar, akkor nagyon sokféle feltétből válogathat. A választásban pedig maga a hely tulajdonosa, és főszakácsa Tóth Károly segít. Nagyon szimpatikus volt a tulajdonos hozzáállása. Ritka olyan embert látni, aki tényleg szenvedélyesen szereti azt, amit csinál, de most abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy Tóth Károly személyében találkozhattunk egy ilyen pozitív példával. Sütött róla, hogy imádja a helyet, meg az ételeket, amiket elkészítenek. Miközben a mi rendelésünkben segített, éppen elkészült egy adag tészta, ránézett és azt mondta: „Ó, ez de jól néz ki”. Nagyon tetszett ez az apró kis momentum. Szerintem valaki csak akkor tud így lelkesedni egy boboz tésztáért, ha tényleg szívügye a főzés.

Egyébként rá is szorultunk a segítségre a választás közben. Szégyen, nem szégyen, a távol-keleti ízekhez eddig legközelebb akkor kerültem, ha valamelyik bevásárlóközpont gyorséttermében ettem. Nem is csoda, ha kicsit elveszettnek éreztem magam a furcsa nevű szószok és tészták között. Végül tojásos tésztát ettem, kacsával és pad thai szósszal, desszertnek pedig a kissé bizarr kinézetű, de annál finomabb mangós kókusztejes tápióka pudingot választottam.

Az első ázsiai kulináris kalandozásom nagyon jól zárult. Nagyon finom és laktató volt az étel, nem is bírtam megenni mindent, így még a vacsorám is megvolt aznapra. Micsoda win-win szituáció!

Nagyon tetszett még a helyben, hogy bár gyorsétterem és nem is akar másnak tűnni, mégis nagyon igényes volt minden. Nem volt büdös olajszag, ami nálam kardinális kérdés, nem a legócskább fehér műanyag villát nyomták a kezünkbe, amire jellemző, hogy egy indulatosabb mozdulatnál szétreped, sőt villa helyett a bátrabbak evőpálcikával is próbálkozhatnak.

Távozáskor a tulajdonos megkérdezte, hogy ízlett-e az étel, ami számomra szintén egy nagyon pozitív dolog volt. Így jóllakottan és teljesen elégedetten távoztunk a Wok to Box-ból, és az is biztos, hogy máskor is vissza fogunk térni.

Ó és még egy pozitívum, szinte minden gluténmentes és nagyon egészséges. Szóval, ha szeretnétek egy – minden értelemben- jót enni, akkor mindenképpen látogassatok el a Wok to Box-ba.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s